ترفند دانلود مقاله از گوگل اسکولار
برای انتخاب موضوع یک پروژه تحقیقاتی و یا نوشتن پایان نامه، به منابع علمی نیاز داریم. این منابع علمی به ما کمک میکند تا اطلاعاتی در خصوص کارهای علمی انجام شده در این زمینه کسب کنیم. چون نتایج تحقیقاتی ما باید در عین تازگی، به دست آمده از یک سری منابع علمی معتبر باشد. اما این منابع علمی را باید از کجا پیدا کرد؟ گوگل اسکولار، یکی از معتبرترین موتورهای جستجو برای دانلود رایگان منابع علمی در جهان است. دانلود مقاله از گوگل اسکولار بسیار راحت است و لازم نیست که حتما کار خاصی انجام دهید. در این مقاله به شما یاد میدهیم که چگونه یک مقاله را از گوگل اسکولار دانلود کنید. اما برای دسترسی سریع به این مقالات، نیاز به یادگیری نحوه سرچ و استفاده از امکانات گوگل اسکولار داریم. پس مطلب خود را با معرفی کوتاهی از این موتور جستجوگر شروع میکنی
آشنایی با گوگل اسکولار و ویژگی های آن
تصویر کنید که وارد سالن بزرگی شده اید که پر از مقالات علمی با موضوعات مختلف است. این مقالات تمامی رشته های دانشگاهی و شاخه های علوم را شامل میشود. یعنی هر مقاله و با هر موضوعی که لازم داشته باشید، در این سالن بزرگ وجود دارد. تمامی مقالات به طور مرتب در قفسه هایی بزرگ و بر اساس اطلاعاتی همچون تاریخ، موضوع و غیره تقسیم بندی شده اند. پس برای پیدا کردن مقاله مورد نیاز خود، صرفا باید به ردیف و قفسه مربوط به آن موضوع درخواستی خود مراجعه کنید. این مشخصات تنها یکی از تعابیری است که میتوان برای معرفی گوگل اسکولار بکار برد. چون گوگل اسکولار یک پایگاه داده بزرگ با بیش از ۲۰۰ میلیون سند علمی است. این اسناد علمی بسیار متنوع بوده و تقریبا تمامی رشته های دانشگاهی را شامل میشود. پس هر مقاله ای از علوم پزشکی، ریاضیات، شیمی، اقتصاد و غیره را که بخواهید، در این پایگاه داده یافت میشود. حتی گوگل اسکولار برای راحتی کاربران خود، این اسناد علمی را بر اساس تاریخ انتشار مرتب کرده و میتوان به جدیدترین مقالات پژوهشی دسترسی داشت.
برای دانلود مقاله از گوگل اسکولار، کافی است که عبارت کلیدی خود را در کادر مشخص شده وارد کنید. بدین ترتیب لیستی از مقالات مرتبط با موضوع سرچ شده برای شما لیست میشود. پس شما میتوانید پس از بررسی و مشاهده این نتایج، مقاله مورد نیاز خود را انتخاب کرده و آن را دانلود کنید. ویژگی های گوگل اسکولار بیشتر به درد دانشجویانی میخورد که قصد نوشتن و چاپ مقالات ISI و یا پایان نامه را دارند. چون امکانات گوگل اسکولار به آنها کمک میکند تا از جدیدترین مقالات روز دنیا مرتبط با رشته تخصصی خود آگاه شوند.
گوگل اسکولار، پایگاه اختصاصی اسناد علمی
شاید با خود فکر کنید که کارایی گوگل اسکولار به مانند موتور جستجوگر اصلی آن است و نیازی به استفاده از این ابزار نیست. اما متاسفانه باید عرض کنم که تصور شما کاملا اشتباه است. چون با سرچ کردن کلید واژه اصلی خود در گوگل، سایت هایی به شما معرفی میشود که حاوی عکس، فیلم، محتوای متنی و یا اطلاعاتی دیگر است. پس شما باید تک تک این سایت ها را بررسی کنید تا مقاله علمی مورد نیاز شما یافت شود. این یعنی صرف کلی وقت و هزینه برای پیدا کردن یک مقاله مرتبط با موضوع درخواستی خود. در حالی که اگر عبارت خود را در گوگل اسکالر سرچ کنید، موتور جستجوگر در بین اسناد علمی به دنبال موضوع درخواستی شما میگردد. اصلا یک سوال خیلی ساده….شما برای خرید دو کیلو خیار به بازار کلی مراجعه می کنید یا راسته میوه فروشان؟ پس تا الان باید به تفاوت گوگل اسکولار و کارایی آن با موتور جستجوگر اصلی پی برده باشید.
امکانات گوگل اسکولار
قبل از پرداختن به نحوه سرچ و دانلود مقاله از گوگل اسکولار، بهتر است که با امکانات این موتور جستجوگر آشنا شوید. آشنایی با این امکانات به کاربر کمک میکند تا از نحوه جستجو گوگل اسکولار مطلع شده و سریع تر به نتیجه دلخواه خود برسد. موارد زیر جزو مهمترین امکاناتی است که این پایگاه داده دارد:
۱. یافتن نسخه های مختلفی از مقالات در اینترنت
۲. اعتبارسنجی مقالات و نویسندگان آن
۳. اطلاع از تعداد استنادات داده شده به مقاله
۴. جستجو در بین تمامی منابع علمی موجود
۵. ارائه اطلاعاتی در خصوص آخرین پیشرفت های کسب شده در زمینه های علمی
۶. امکان ایجاد پروفایل شخصی برای نویسندگان
۷. نمایش مقالات به چندین زبان مختلف
۸. جستجو بر اساس سال انتشار
۹. پیدا کردن متن کامل مقالات علمی در اینترنت
۱۰. امکان ذخیره اطلاعات و منابع سرچ شده
۱۱. ردیابی استنادات انجام شده به مقاله علمی
۱۲. نمایش رفرنس مقالات و امکان جستجو بر اساس آنها
۱۳. امکان مشاهده مشخصات مولفان برتر
۱۴. امکان استفاده از جستجوی ساده یا پیشرفته
۱۵. مقایسه وضعیت پژوهشی نویسندگان
۱۶.و غیره
نحوه سرچ مقاله در گوگل اسکولار
برای شروع سرچ و دانلود مقاله مورد نظر خود، وارد سایت scholar.google.com بروید. سپس در کادر مربوط به جستجو، عبارتی را وارد کنید که قصد سرچ کردن آن را دارید. گوگل اسکولار بر اساس عبارت وارد شده، جستجوی خود را در بین منابع علمی موجود در پایگاه داده انجام میدهد. سپس نتایج جستجو برای شما نمایش داده میشود. در اکثر موارد تعداد این نتایج زیاد است و شما باید از بین آنها بهترین گزینه را برای دانلود مقاله از گوگل اسکولار انتخاب کنید. اما چگونه می توان نتایج خوب و بد را از یکدیگر تشخیص داد و بین آنها فرق قائل شد؟
راهنمای دانلود رایگان مقاله از گوگل اسکولار
در زیر هر کدام از این نتایج، دو اصطلاح Cited by و Related Articles وجود دارد که حاوی اطلاعاتی ارزشمند هستند. عددی که در مقابل Cited by نوشته شده، نشان دهنده اعتبار آن لینک است. چون این عدد تعداد دفعاتی را نشان میدهد که به این مقاله استناد شده است. پس هر چقدر که عدد نوشته شده برای آن بزرگتر باشد، اعتبار مقاله یا سند علمی بیشتر خواهد بود. عبارت Related Articles هم برای نشان دادن تعداد مقالات مرتبط با موضوع سرچ شده است. پس هر چقدر که عدد مرتبط به آن بزرگتر باشد، میتوان نتیجه گرفت که این مقاله منبع مناسبی برای نوشتن پایان نامه جدید است.
در سمت راست هر مقاله، گزینه ای وجود دارد که لینک مربوط به متن کامل را در اختیار کاربر قرار میدهد. در اکثر موارد این گزینه به صورت رایگان بوده و میتوان مقاله را با فرمت PDF دانلود کرد. پس برای دانلود مقاله از گوگل اسکولار، حتما لازم نیست که کار خاصی انجام دهید. البته دانلود تمامی مقالات نیز به همین راحتی نیست! چون امکان دسترسی کاربران ایرانی به برخی از منابع و مقالات علمی وجود ندارد. یا حتما باید در سایت یا مجله ناشر مقاله عضو شوید تا اجازه دانلود فایل پی دی اف آن برای شما صادر شود. مشکل دیگری که در این بین وجود دارد، محدود بودن منابع فارسی گوگل اسکالر است. یعنی اگر قصد سرچ کردن کلید واژه های خود به زبان فارسی را دارید، با تعداد محدودی از منابع علمی و امکانات مواجه خواهید شد.
ترفند ها و نکاتی برای سرچ مقاله در Google Scholar
رعایت یک سری نکات در هنگام سرچ کردن، به شما کمک خواهد کرد تا در مدت زمان کوتاهتری به نتیجه مطلوب خود برسید. این نکات شامل موارد زیر هستند:
۱. برای ادغام کلید واژه های جستجو از عملگر and استفاده کنید.
۲. کوچک یا بزرگ بودن حروف کلید واژه ها تاثیری در نتایج جستجو ندارد.
۳. برای دسترسی به تنظیمات پیشرفته گوگل اسکالر، از مسیر Settings اقدام کنید.
۴. از گزینه Since year موجود در منوی سمت چپ، مشخص کنید که به دنبال مشاهده نتایج در کدام بازه زمانی هستید.
۵. گوگل اسکولار برای نمایش نتایج، متن کامل منابع را جستجو میکند.
۶. برای دریافت دوره ای نتایج جدید در ایمیل شخصی خود، گزینه Create Alert را فعال کنید.
۷. برای جستجو بر اساس نام نویسنده، عنوان مجله و یا بازه زمانی باید از بخش Advanced Search استفاده شود.
۸. با فعال کردن گزینه Sort by Date، مقالات و اسناد علمی جدید به ترتیب زمانی نمایش داده میشود.
۹. برای بررسی منابع جایگزین یا مشابه، گزینه All Versions در پایین صفحه وجود دارد.
۱۰. برای کمک به دانلود پی دی اف مقاله علمی در گوگل اسکولار، بر روی گزینه Library یا PDF در سمت راست صفحه کلیک کنید.
حتی بکارگیری ترفند های زیر باعث می شود تا گوگل اسکولار به درستی تشخیص دهد که قصد سرچ کردن چه عبارتی را داریم.
- با قرار دادن عبارت جستجو داخل ” ” فقط منابعی نمایش داده میشود که شامل کل این عبارت باشد.
- برای جستجو کلید واژه به همراه کلمات مترادف باید از کاراکتر ~ قبل از عبارت خود استفاده کنید.
- اگر بین کلید واژه ها کلمه OR درج شود، تمامی منابعی که حداقل یکی از این کلمات را داشته باشد در نتایج میآید.
- با استفاده از کاراکترهای + و – میتوان به دنبال نتایجی بود که شامل یا فقدان عبارات بعد از آنها باشد.
با اضافه کردن کلمات زیر به کلید واژه اصلی، می توان به دنبال اهداف زیر بود:
۱. برای نمایش منابعی که عبارت جستجو در نام نویسنده باشد کلمه Author
۲. برای نمایش منابعی که عبارت جستجو در متن باشد کلمه intext
۳. برای نمایش منابعی که عبارت جستجو در عنوان باشد کلمه intitle
۴. برای نمایش منابعی که تمام عبارت جستجو در متن باشد کلمه allintext
۵. برای نمایش منابعی که تمام عبارت در عنوان باشد کلمه allintitle
خروجی جستجوی نتایج در گوگل اسکولار
نتایج نمایش داده شده در گوگل اسکولار شامل اطلاعاتی همچون عنوان مقاله پژوهشی، نام ناشر و نویسنده، سال و محل نشر، چکیده ای از مقاله، منابع مربوطه و تعداد استنادات به آن است. معمولا Google Scholar چنین نتایجی را در دو فرمت A و B نمایش میدهد. فرمت A یعنی سند علمی مورد نظر مربوط به مقاله یا پایان نامه بوده و یک نسخه الکترونیک از ذن در دسترس است. اما فرمت B برای نتایجی است که فاقد نسخه الکترونیک باشند و قبل از نتیجه جستجو آنها کلمه Citation میآید. یا اینکه واژه Book ظاهر میشود تا مخاطب بفهمد که منبع مورد نظر یک کتاب است.
مزایای سرچ مقاله در گوگل اسکولار
با کمی جستجو در فضای مجازی متوجه خواهید شد که سایت های دیگری هم برای پیدا کردن منابع علمی وجود دارد. اما منابع این سایت ها و شیوه خدمت رسانی ها آنها، به هیچ وجه قابل مقایسه با گوگل اسکولار نیست. چون گوگل اسکولار برای نمایش نتایج خود از بین تمامی منابع موجود مانند کتاب، مقالات، کنفرانس و غیره سرچ میکند. مقالاتی که این موتور جستجوگر نمایش میدهد جزو به روزترین مقالات مرتبط با کلید واژه اصلی هستند. امکان مرتب سازی نتایج بر اساس فیلترهای مختلف، مشاهده اسناد علمی به زبان های مختلف، اطلاع از تعداد استنادات به مقاله و مشاهده رفرنس آنها تنها بخشی دیگر از مزایای سرچ و دانلود مقاله از گوگل اسکولار است.
کلام آخر
بی شک نگارش یک پایان نامه یا مقاله ISI بدون استفاده از منابع علمی میسر نیست. چون هر چقدر هم که در موضوع انتخابی خود تخصص داشته باشید، باز هم به یک سری اطلاعات علمی نیاز دارید. چون اکثر مقالات علمی شامل پیشینه تحقیقات، ایده های جدید و ارائه نتایج با استفاده از داده های آماری هستند. پس صرف داشتن یک موضوع قوی برای نوشتن مقاله کافی نیست و باید یک سری تحقیقات پژوهشی هم انجام داد. با توجه به مزایا و امکاناتی که در این مقاله برای گوگل اسکولار معرفی کردیم، بهترین منبع برای جمع آوری اسناد علمی است. چون دانلود مقاله از گوگل اسکولار بسیار ساده است و وقت زیادی از شما را نمیگیرد. پس از توضیحات این مطلب برای پیدا کردن مقاله علمی خود در بین نتایج این موتور جستجوگر استفاده کنید.
پیشنهاد ویژه: بسته آموزشی گنجینه طلایی (29 ساعت فیلم آموزشی) از انتخاب موضوع تا دفاع پایان نامه کلیک کنید
دیدگاهتان را بنویسید