مراحل تصویب پروپوزال
اگر برای پایان نامه خود موضوعی را تدارک دیده اید، الان وقت آن رسیده که آن را تصویب کنید. اما مراحل تصویب پروپوزال در هر دانشگاهی ممکن است اندکی تفاوت داشته باشد ولی با این وجود در همه آن ها مراحل تصویب پروپوزال تقریبا به یک شکل صورت می گیرد.
مراحل تصویب پروپوزال به شرح زیر است:
-
انتخاب موضوع پروپوزال و استاد راهنما
شما باید قبل از هر چیز یک موضوع داشته باشید و توصیه من به شما این هست که حداقل دو موضوع دیگر هم داشته باشید که اگر به هر دلیل دانشگاه از شما ایراد گرفت بتوانید موضوعات دیگر خود را رو کنید و دوباره معطل نشوید. یکی از دلایل رد پروپوزال، تکراری بودن موضوع شماست که آن هم باید در سایت ایرانداک از قبل چک کنید و کد تاییدیه مبنی بر تکراری نبودن دریافت کنید.
همچنین باید از قبل استاد راهنمای شما مشخص شده باشد چون در روند مراحل تصویب پروپوزال به امضا و نظر او نیاز دارید.
-
ارسال پروپوزال و مقاله مرجع به مدیر گروه
خب، تا اینجا شما فرم پروپوزال را دریافت کرده اید و با نظر استاد راهنمای خود آن را پر کرده اید. حالا نوبت به این می رسد که آن را برای مدیر گروه هم ارسال کنید تا از روند کار شما آگاه شود. شما می توانید بسته به نظر مدیر گروه، آن را ایمیل یا به صورت حضوری تحویل دهید.
نکته مهمی که وجود دارد این هست که باید مقاله مرجع نیز به همراه داشته باشید.
مقاله مرجع در واقع همان مقاله ای هست که اساس پایان نامه شما بر آن استوار هست و قرار هست آن را ارتقا دهید و مبنای کار شما قرار گیرد. در این مرحله ممکن است مدیر گروه از نظر نکات نگارشی، نکات تخصصی و یا سایر موارد از شما اشکال بگیرد و شما باید تمام نکات را رعایت کنید و مجددا آن را ارسال کنید.
-
ارسال پروپوزال به شورای پژوهش
بعد از تکمیل مراحل قبل؛ یعنی تصویب مدیر گروه و استادان راهنما و مشاور نوبت به این می رسد که شما پروپوزال خود را همراه با مقاله مرجع، استعلام از سایت ایرانداک و سیکا، آن را به شورای پژوهش ارسال کنید. در شورای پژوهش نیز بسته به این که نوبت شما کی هست بررسی بر روی پروپزال شما آغاز می شود.
مراحل تصویب پروپوزال بسته به دانشگاه شما و اگر ایرادات جدی از شما گرفته نشود ممکن است چند هفته طول بکشد.
پیشنهاد ویژه: فیلم آموزشی پروپوزال نویسی به صورت گام به گام و کاربردی