21 اشتباه در جلسه ارائه سمینار (قسمت دوم)
در مقاله قبل در مورد اشتباهات رایج در سمینار و نکات مهم آن توضیح دادم. اگر تمایل دارید آن را مطالعه کنید می توانید قسمت اول اشتباهات رایج را مرور و سپس به این قسمت بیایید و ادامه را بخوانید.
صحبت یکنواخت در سمینار
در دقایق ابتدایی سمینار همه سعی می کردند به صحبت ها توجه داشته باشند ولی ریتم صحبت آنقدر یکنواخت بود که کم کم حواس ها به سمت دیگر متمایل شد و در پایان سمینار تقریبا هیچ کس توجه خاصی به سخنران نداشت.
نتیجه : در طول صحبت گاهی نیاز است صدای خود را بالا یا پایین ببرید و هر گز یکنواخت صحبت نکنید. همچنین لحن خود را عوض کنید. بهترین جا برای تغییر لحن در جایی هست که جمله سوالی یا تعجبی به وجود می آید.
روخوانی از روی اسلایدها
این مورد تقریبا در اکثر جاها شایع است که فرد به جای توضیح شفاهی سعی دارد روخوانی کند و این باعث می شود که در آن لحظه مخاطب نداند از روی صفحه بخواند یا به صحبت سخنران توجه کند و این باعث سر در گمی برای مخاطب خواهد شد.
نتیجه: از قبل تمرین کنید که از روی اسلاید ها روخوانی نکنید و خودتان بدون نگاه کردن به صفحه بیان کنید. که در کتاب “چگونه ارائه موفق داشته باشیم” نیز به این موضوع اشاره شده است.
عدم تحرک
وقتی فرد ارائه دهنده از ابتدا تا انتها پشت میز قرار می گیرد از این یک نواختی خواب به سراغ شرکت کنندگان خواهد آمد.
نتیجه: سعی کنید تحرک داشته باشید البته منظورم ورزش کردن نیست فقط کافیست چند قدم بردارید و گاهی نیز بایستید.
وجود نقطه و اعداد در ابتدای هر سطر
یکی از اشکالاتی که فرد سخنران در اسلاید های خود داشت این بود که هم زمان در ابتدای هر سطر از اعداد به عنوان شمارش و نقطه های توپر موجود در پاورپوینت استفاده کرده بود.
نتیجه: هرگاه خواستید سطرها را نشان دهید از یکی از موارد فوق یا علامت تیک و یا … که در پاورپوینت موجود است استفاده کنید و نیازی به استفاده هم زمان از آن ها نیست.
تعریف اصطلاحات بدیهی
یکی از موضوعاتی که باعث تعجب و اندکی خنده شد این بود که فرد ارائه دهنده شبیه به جزوه کلاس درس یه سری اصطلاحات اما بدیهی را تعریف می کرد. مثلا تعریف خود کشی!
نتیجه: بدیهی است، وقت جلسه را با محتویات کم ارزش و بدیهی نگیرید و سعی کنید اطلاعات مفید را به مخاطبان خود انتقال دهید.
مشخص نبودن عنوان محورها
در اسلایدها از محورها استفاده شده بود که خوب بود ولی نکته ای که وجود داشت برای مخاطب مشخص نبود که مثلا محور عمودی چه اطلاعاتی را در بر دارد.
نتیجه: در جداول و محورها حتما مشخصات لازم و اطلاعات کافی را ذکر کنید.
نداشتن مقدمه و نتیجه گیری منسجم
نتیجه: بسیار مهم است که شروع و پایان منسجمی داشته باشید. این دو مورد را بیشتر از سایر موارد تمرین داشته باشید. مخاطب بیشترین توجه را به مقدمه و نتیجه گیری دارد و فرصت مناسبی هست تا اطلاعات خود را به صورت چکیده بیان کنید.
پیشنهاد ویژه: فایل صوتی ۱۰۱ اشتباه رایج در ارائه سمینار و دفاع پایاننامه (کلیک کنید)
دیدگاهتان را بنویسید