10 گام برای سریع تر نوشتن پایان نامه
اگر شما دانشجوی کارشناسی ارشد یا دکتری هستید و پروپزال شما نیز تصویب شده است، وقت آن رسیده که نوشتن پایان نامه خود را شروع کنید. اما متاسفانه برخی از دانشجویان مدت زیادی مثلا 5 ماه را به تحقیق و جمع آوری اطلاعات می پردازند و قصد دارند در کمتر از یک ماه کل پایان نامه خود را از نوشتن تا صحافی را انجام دهند که کار سخت و استرس آوری خواهد بود. به همین خاطر توصیه می شود که از ماه اول نوشتن پایان نامه خود را با توجه به مطالب گفته شده شروع کنید.
قدمهایی که باعث سریعتر نوشتن پایان نامه می شود
1-نوشتن سر فصل ها
بهتر است قبل نوشتن، عنوان فصل های پایان نامه خود را مشخص کنید. به طور معمول یک پایان نامه از پنج فصل تشکیل می شود. فصل اول معرفی پژوهش ،فصل دوم ادبیات پژوهش، فصل سوم مراحل انجام پژوهش،فصل چهارم یافته های پژوهش و فصل پنجم تحلیل و نتیجه گیری است. شما موضوع پایان نامه خود را بر این اساس فصل بندی کنید و در واقع هدف خود را تعیین کنید تا موجب سر درگمی تان نشود.
2-جمع آوری داده ها
لازم است داده های سه فصل اول را جمع کنید آن ها را دسته بندی کنید. داده ها بایستی دارای منابع معتبر باشند و مرجع آن ها نیز در پایان نامه نیز قید شود. مطلبی که باید در این جا بگویم این است که منابع غیر لازم که از هر جا جمع آوری و احتمالا یک درایو از رایانه اتان را اشغال کرده را حذف کنید و خود را با آن ها سرگرم نسازید. برخی از منابع فقط وقت شما را می گیرند به و دردی نمی خورند. پس یک خانه تکانی اساسی داشته باشید.
3-نظم در نوشتن
یکی از شرایط اساسی در نوشتن پایان نامه نظم است. در صورتی که بخواهید مثلا در یک روز 6 ساعت بنویسد و سپس آن را به مدت یک ماه رها کنید ممکن است به علت دور ماندن از فضای نوشتن شروع مجدد آن سخت شود. پس به صورت منظم بنویسید و آن را برای روزهای پایانی موکول نکنید.
4-ارتباط با استاد راهنما
اگر خلبانی که هواپیما را هدایت می کند به اندازه چند درجه سر هواپیما را منحرف کند در یک ساعت بعد آنقدر این زاویه بیشتر خواهد شد که ممکن است سر از کشور دیگری در بیاورد. این مثال برای دانشجویانی هست که از استاد راهنما فاصله گرفته اند و بعد از چند ماه آنقدر از موضوع فاصله می گیرند که جای بازگشتی برای آنها باقی نمی ماند. حتما با استاد خود به هر نحوی که می توانید ارتباط داشته باشید. حتی چند راهنمایی کوچک نیز می تواند بسیار در وقت شما صرفه جویی شود و مزیت دیگر این است که وقتی استاد در جریان کار شما باشد در جلسه دفاع بهتر می تواند در مواقع ضروری به شما کمک کند.
5-تنظیمات نرم افزار
یکی از مواردی که شاید وقت اغلب دانشجویان را می گیرد این است که به صورت کامل با توانمندی های نرم افزار مخصوصا word آشنایی ندارند و برای کاری که به راحتی می توان با آن انجام داد ساعت ها وقت خود را صرف آن می کنند. به عنوان مثال گاهی بعد نوشتن فهرست و اتمام کار لازم است یک صفحه به وسط پایان نامه اضافه شود واین باعث به هم ریختگی کل شماره گذاری در فهرست می شود و در صورتی که چند باراین اتفاق بیافتد باید ساعت ها وقت صرف شماره گذاری مجدد شود؛ درصورتی که با امکانی که در این نرم افزار هست و با تنظیمات اولیه در چند ثانیه می توان فهرستی از کل متن ساخت و حتی در صورتی که شما نیز متن را تغییر دهید فهرست و تمام شماره گذاری ها به صورت کاملا خودکار فهرست را به روز رسانی خواهد کرد. پس با امکانات و تنظیمات این نرم افزار حتما آشنا شوید.
6-انرژی بگیرید
ممکن است شما در مدت زمانی که در حال تحقیق، آزمایش یا نوشتن پایان نامه هستید، گاهی اوقات احساس خستگی کنید و فکر کنید که در کارتان کم آورده اید. خب این تا حدی طبیعی و برای هر فردی ممکن است رخ دهد. در این زمان کمی از کار دور شوید و به خود استراحت دهید و یا به گردش چند ساعته بروید. پس از آن خواهید دید که دوباره افکار نابی به ذهنتان خواهد رسد و می توانید با سرعت بیشتری پیش بروید.
7-زمان بندی
پس از نوشتن فصل های پایان نامه برای هر کدام از آن ها زمان بندی و تعیین وقت انجام دهید و خود را ملزم به انجام آن کنید. توجه داشته باشید که منظور از نوشتن پایان نامه این نیست که تمامی فصل ها را در چند ماه بنویسم چون فصل چهارم باید بعد از نتیجه گرفتن شما نوشته شود بلکه منطور این است که برای نوشتن فصل اول و یا دوم که مطالب عمومی مثل تاریخچه، هدف شما و … است دست به کار شوید تا عقب نیافتید.
8-تمرکز در زمان پایان نامه نویسی
در هر کاری که شما بتوانید تمرکز داشته باشید به نتایج فوق العاده ای خواهید رسید. هر چه بتوانید روی تنها یک موضوع تمرکزکنید بهتر به نتیجه خواهید رسید. به عنوان مثال شما در مرحله اول بر روی کل موضوع باید تمرکز بگیرید و از کارهای جانبی که ارتباطی به نوشتن پایان نامه ندارند مثلا تماشای فیلم و… دوری کنید در مرحله دوم باید بر روی یک فصل تمرکز داشته باشید و نگران فصل های بعد نباشید. در مرحله سوم می بایست فقط به این فکر کنید که چطور می توانید مثلا یک مقدمه خوب بنویسید. اگر به این صورت تمرکز داشته باشید در هر بخش بهترین نتیجه و در کل یک پایان نامه خیلی خوب خواهید داشت. پس پراکنده کار نکنید اگر این کار را انجام دهید کیفیت کار شما پایین خواهد آمد.
9-بازنگری متن پایان نامه
پس از نوشتن لازم است چند بار متن را بازنگری کنید. بهتر است یک بار خودتان و در بار دوم به استاد راهنما بسپارید و حتی از یکی از دوستانتان بخواهید که برایتان این کار را انجام دهد.
در هنگام بازنگری موارد نگارشی، فنی، محتوایی و… را در نظر بگیرید.
10-پرهیز از امروز و فردا کردن
یک آفت بزرگی که همه به نحوی درگیر آن هستند وعده دادن به خود است. با خودتان رو راست باشید. بالاخره شما باید این کار را تمام کنید. هر چه شما زمان را طولانی کنید انگیزه این کار برایتان کمتر خواهد شد. کارتان را به بخش های کوچک تقسیم کنید و منظم و با پشتکار آن را ادامه دهید.
در پایان امیدوارم که با به کارگیری این نکات بتوانید نگارش پایان نامه خود را با کیفیت و سرعت بالاتری انجام دهید.
پیشنهاد ویژه: بسته آموزشی گنجینه طلایی، از انتخاب موضوع تا دفاع فوقالعاده پایان نامه کلیک کنید
7 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام ممنون از شما من الان واقعا برایم روشن شد که چیکار کنم . خیلی سردرگم بودم . لطف کردید 🌹🌹🌹
سلام
خواهش می کنم، موفق باشید.
خیلی خوب بود ممنون
با تشکر از شما دوست عزیز
سلام با استفاده از نکات فوق خیلی زودتر تونستم پایان نامه مو جمع بندی کنم .مرسی
با سلام خیلی عالی بود . خیلی استفاده کردم. اخه چند مدت بود دنبال همچین سایتی می گشتم.ممنون
سلام
ممنون از لطفتان، حمایت شما موجب دلگرمی ما خواهد بود