هزینه انصراف از دانشگاه دولتی چقدر است

هزینه انصراف از دانشگاه دولتی چقدر است؟

بدون ديدگاه

هزینه انصراف از دانشگاه دولتی چقدر است؟ این یکی از پرتکرارترین سوالاتی است که دانشجویانی که قصد انصراف از تحصیل را دارند، سوال می‌کنند. بسیاری از دانشجویان بعد از قبولی در دانشگاه، به خاطر دلایل گوناگون دیگر مایل به تحصیل در دانشگاه خود نیستند.

به همین دلیل من همیشه به همه دانش‌آموزان و دانشجویان توصیه می‌کنم قبل از شرکت در آزمون مقطع کارشناسی و همچنین مقطع کارشناسی ارشد یا مقطع دکترا با نهایت دقت درباره رشته مورد نظر خود تحقیق نمایند. زیرا در صورت قبولی در یک رشته و پشیمانی از قبولی باید عواقب بعدی مانند هزینه‌های انصراف از تحصیل، درس خواندن دوباره برای قبولی در رشته دیگر و… را بپذیرند.

انصراف از تحصیل در دانشگاه‌های دولتی نیازمند طی پروسه خاصی براساس ضوابط قانونی است. در حقیقت شما باید طبق ضوابط و قوانین تعیین شده انصراف از تحصیل را انجام دهید. البته حتماً باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که هزینه انصراف در دوره‌های مختلف دانشگاه‌های دولتی متفاوت است. در ادامه همراه من باشید تا در این زمینه اطلاعات کاملی کسب کنید.

هزینه انصراف از دانشگاه دولتی چقدر است؟

کلیه دانشجویان دانشگاه‌های دولتی که تمایل به انصراف از رشته خود را دارند، باید ابتدا هزینه انصراف از تحصیل را پرداخت و سپس مراحل اداری انصراف از تحصیل را با مراجعه به بخش آموزش تکمیل کنند. بسته به دوره تحصیلی شما جریمه متفاوت خواهد بود.  دوره‌های تحصیلی شامل روزانه، شبانه، پیام نور و غیرانتفاعی هستند.

همچنین براساس قوانین وضع شده، دانشجو لازم نیست، مابقی شهریه ثابت در صورت انصراف از تحصیل را پرداخت نماید. در ادامه در مورد هرکدام از این مراحل مفصل‌تر برای شما توضیح خواهم داد.

آشنایی با هزینه انصراف از دوره‌های مختلف دانشگاه دولتی

هزینه انصراف از دانشگاه دولتی در دوره‌های مختلف متفاوت است. این دوره‌ها شامل روزانه، شبانه، پردیس خودگردان، غیر انتفاعی است. در ادامه با هزینه انصراف از دانشگاه دولتی در دوره‌های مختلف آشنا می‌شوید.

هزینه انصراف از دانشگاه دولتی در دوره روزانه

یکی از دوره‌های دانشگاه دولتی، دوره روزانه است. بسیاری از دانشجویان آرزوی قبولی در این دوره را به دلیل مزایای آن دارند.

در واقع این دوره برجسته‌ترین دوره تحصیلی در دانشگاه‌ها است. زیرا برای قبولی در دوره روزانه باید دانشجویان تلاش بیشتری کرده و رتبه بهتری را اخذ نمایند.

به همین دلیل دانشگاه‌های دولتی برای رفاه دانشجویانی که این همه تلاش کرده‌اند، امتیازهایی لحاظ می‌کنند. به عنوان مثال در مدرک تمامی دوره‌ها نوع دوره ذکر می‌شود. در مدرک دوره روزانه نیز، کلمه روزانه حتماً ذکر خواهد شد. این کلمه روی آینده شغلی و کاری شما تاثیر بسیار زیادی دارد.

همچنین برای تحصیل در دوره روزانه، نیاز به واریز هیچ نوع هزینه‌ای برای دانشگاه ندارید و اعتبار مدرک دانشگاه روزانه بسیار بالا است. خدمات قبولی در دوره روزانه فقط عدم واریز شهریه نیست؛ بلکه دانشجویان از غذا و خوابگاه نیز به صورت رایگان استفاده می‌کنند.

همانطور که در مقاله انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد برای شما عزیزان توضیح دادم، برای انصراف چه در مقطع کارشناسی و چه کارشناسی ارشد باید هزینه انصراف از تحصیل ابتدا به دانشگاه پرداخت شود. پس از واریز هزینه انصراف و داشتن شرایط لازم برای شرکت در آزمون براساس اطلاعیه‌های سازمان سنجش کشور و دفترچه آزمون، دانشجویان گرامی قادر به ثبت نام برای رشته دلخواه خود هستند.

البته پس از واریز هزینه انصراف باید پروسه اداری آن نیز طی شده و دانشجو به صورت کتبی انصراف خود را اعلام نماید. هزینه انصراف در آیین نامه دانشجویان بیان شده و همچنین از طریق صحبت با پرسنل آموزش دانشگاه نیز می‌توانید به مبلغ آن پی ببرید. البته دانشگاه‌ها برای رفاه حال دانشجویان وکاهش هزینه‌ها، آیتم‌هایی را در آیین‌نامه‌های خود قرار داده‌اند. این آیتم‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • عدم پرداخت هزینه انصراف در صورت قبولی مجدد در دوره روزانه

اگر شما قبلاً در دوره روزانه تحصیل می‌کردید و حالا هم در دوره روزانه مجدداً قبول شده‌اید؛ دیگر لازم نیست هیچ نوع هزینه‌ای برای انصراف از دانشگاه از رشته قبلی پرداخت نمایید. این قانون به رفاه حال دانشجویان کمک زیادی کرده است. در این آیتم تنها کاری که دانشجویان باید انجام دهند این است که انصراف خود را به صورت کتبی به آموزش دانشگاه تحویل دهند. همچنین دانشجویان نباید در مورد تعهد نیز نگران باشند. زیرا تعهد رشته انصرافی به تعهد رشته قبولی اضافه خواهد شد.

  • پرداخت هزینه انصراف از تحصیل برای دوره‌های غیر روزانه

کلیه دانشجویانی که در دوره‌های روزانه تحصیل می‌کنند، در صورت قبولی در رشته جدید در دوره‌هایی غیر از روزانه مانند شبانه، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان و…، ابتدا باید به صورت کتبی انصراف خود را اعلام کرده و هزینه انصراف از دانشگاه دولتی روزانه را به حساب دانشگاه خود واریز نمایند. این هزینه به صورت زیر محاسبه می‌شود:

شهریه شبانه ترم‌های گذرانده شده (۱۰ تا ۱۵ درصد بیشتر) برای انصراف از دانشگاه دولتی در دوره‌های غیر از روزانه پرداخت می‌شود.

همچنین کلیه دانشجویانی که در سال جاری در دوره روزانه قبول شده‌اند؛ و تمایل به حضور در آزمون سراسری سال آینده را دارند، باید یکسری کار دیگر را نیز انجام دهند. از مهمترین این کارها، مراجعه به سایت سازمان سنجش و استفاده از سیستم پاسخگویی سنجش برای لغو محرومیت است. در حقیقت تا هنگامی که رفع محرومیت انجام نشود، شما نمی‌توانید در آزمون سراسری شرکت کنید.

هزینه انصراف از دانشگاه دولتی شبانه

نام دیگر دوره شبانه نوبت دوم است. این دوره پس از دوره روزانه از لحاظ اعتبار قرار دارد. همچنین در مدرک شما دوره شبانه ذکر می‌شود. تنها تفاوت این دوره با دوره روزانه در پرداخت شهریه است. البته شهریه دوره شبانه نسبت به سایر دوره‌ها بسیار کمتر می‌باشد.

دوره شبانه و روزانه از لحاظ اعتبار مدرک فرقی بسیاری با هم ندارند. تنها وجه تمایز دوره روزانه و شبانه در نوع ارائه خدمات است.

همه دانشجویانی که در دوره شبانه تحصیل می‌کنند در صورتی که بخواهند از تحصیلات خود انصراف دهند ؛ هزینه انصراف از دانشگاه دولتی شبانه را باید بپردازد. هزینه انصراف از دوره شبانه دانشگاه دولتی، یک و نیم برابر شهریه ثابت یک ترم دانشجو می‌باشد.

هزینه انصراف از دانشگاه پردیس خودگردان

اگر بخواهیم یکی دیگر از دوره‌های دانشگاه دولتی  را نام ببریم باید به دوره پردیس خودگردان اشاره کنیم. ورود به این دوره از طریق آزمون سراسری و ثبت نام بدون کنکور در کلیه مقاطع تحصیلی انجام می‌شود.

همچنین باید قبل از حضور در این دوره به هزینه آن توجه کنید. زیرا هزینه تحصیل در پردیس خودگردان به شدت بالا است و هر شخصی توانایی پرداخت این هزینه‌ها را ندارد. همچنین میزان هزینه در رشته‌ها و گروه‌های مختلف متفاوت است.

پروسه انصراف از تحصیل مانند سایر دوره‌های روزانه و شبانه بوده و باید به صورت کتبی اعلام شود. اما در مورد هزینه انصراف باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که هزینه انصراف در پردیس خودگردان بسیار بالا است. این هزینه براساس رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری تعیین می‌شود.

آشنایی با هزینه انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی

دانشگاه غیرانتفاعی نیز در دسته دانشگاه‌های سراسری قرار دارند. البته موسسات غیرانتفاعی نیز در این دسته قرار می‌گیرند. بسیاری از افراد تصور می‌کنند مدرک دانشگاه غیرانتفاعی اعتبار چندانی ندارد. حتی بسیاری از افراد نمی‌دانند که این دوره زیر نظر وزارت علوم است. تمام موسسات و دوره‌هایی که زیر نظر وزارت علوم هستند دارای اعتبار بوده و شما با اطمینان خاطر می‌توانید در این دوره‌ها شرکت کنید. اما به این نکته مهم توجه داشته باشید که اعتبار این دوره‌ها کمتر از اعتبار دوره‌های روزانه و شبانه است.

بسیاری از دانشجویان از مقطع کارشناسی تا دکترا در این موسسات یا این دوره تحصیل می‌کنند. از بزرگترین مزایای این دوره‌ها این است که دانشجویان خود را هم بدون آزمون و هم با آزمون پذیرش می‌کنند. بسیاری از دانشجویان این موسسات، مانند دوره‌های دیگر ممکن است بخواهند از تحصیلات خود انصراف دهند.

برای انصراف از دوره غیرانتفاعی نیز باید جریمه‌ای پرداخت شود. دانشجویان برای انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی باید شهریه ثابت یک ترم به اضافه شهریه متغیر هفت واحد درسی را بپردازند.

البته حتماً به این نکته مهم توجه داشته باشید که شهریه هر رشته با رشته دیگر یکسان نیست. این مبلغ ممکن است در بعضی از رشته‌ها بیشتر و در بعضی دیگر کمتر باشد.

آشنایی با هزینه انصراف از دانشگاه پیام نور

این روزها دانشجویان زیادی در دانشگاه پیام نور تحصیلات خود را به پایان می‌رسانند. دانشگاه پیام نور از جمله دانشگاه‌های دولتی بوده که مبنای تدریس آن براساس نیمه حضوری، مجازی و با حداقل حضور دانشجو در دانشگاه از راه دور است.

معمولاً اکثر رشته‌ها در این دانشگاه وجود دارد. به همین دلیل دانشجویانی که زمان کافی برای حضور در دانشگاه را ندارند، این دانشگاه را انتخاب می‌کنند. گاهی اوقات دانشجویان از تحصیل در دانشگاه پیام نور پشیمان شده و اقدام به انصراف از رشته خود می‌کنند. در این مواقع باید علاوه بر اعلام انصراف به صورت کتبی، هزینه انصراف از دانشگاه پیام نور را نیز پرداخت کنند. اما میزان جریمه انصراف از دانشگاه پیام نور چقدر است؟

دانشجویان گرامی برای انصراف از دانشگاه پیام نور باید هزینه‌ای معادل یک و نیم برابر شهریه ثابت یک ترم دانشجو پرداخت نمایند.

آشنایی با پروسه انصراف از دانشگاه دولتی

هر دانشگاهی شرایط انصراف مخصوص به خود را دارد. برای انصراف از دانشگاه‌های دولتی شرایطی لازم است که این شرایط باید حتماً رعایت شوند. یکی از این شرایط  پرداخت جریمه انصراف است. علاوه بر این جریمه باید پروسه اداری انصراف نیز طی شود. در ادامه با پروسه اداری انصراف از رشته قبول شده آشنا می‌شوید:

برای انصراف از رشته باید فرم مخصوصی پر شود. این فرم در آموزش دانشگاه موجود است. به همین دلیل دانشجو باید ابتدا به آموزش دانشگاه رفته و فرم مورد نظر را دریافت نماید. پس از دریافت این فرم دانشجو باید فرم انصراف را با دقت پر کرده و سپس آن را تحویل پرسنل واحد آموزش دهد. البته هر دانشگاهی در این زمینه قوانین مخصوص به خود را دارد. به عنوان مثال در بعضی از دانشگاه‌ها پیش از به پایان رسیدن پروسه انصراف، فرم مربوطه تقریباً حدود یک ماه بایگانی می‌شود.

در مرحله بعد فرم‌های انصرافی به وسیله پرسنل دانشگاه بررسی شده و به کارشناسان مربوطه در این زمینه ارجاع داده می‌شود. پس از اینکه هزینه‌های انصراف پرداخت و دانشگاه نیز موافقت خود را در این زمینه اعلام کرد؛ پروسه انصراف به پایان می‌رسد.

آشنایی با شرایط انصراف دانشگاه روزانه و شبانه دوره کارشناسی

دانشجویانی که قصد انصراف از تحصیل را دارند، باید برای ثبت درخواست خود به پیشخوان سامانه جامع آموزشی دانشگاه مراجعه نمایند. همچنین دانشگاه‌ها تنها زمانی می‌توانند این درخواست‌ها را دریافت کنند که در بازه زمانی مشخص شده از سوی دانشگاه و سازمان سنجش، دانشجویان درخواست انصراف را ثبت نمایند.

گاهی بعضی از دانشجویان پس از طی پروسه اداری انصراف از تحصیل، از این کار پشیمان می‌شوند. اما دیگر برای پشیمانی دیر شده است و دانشجو دیگر نمی‌تواند به تحصیل در همان رشته ادامه دهد.

دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد باید به زمان تعیین شده از سوی دانشگاه برای انصراف دقت نمایند. همچنین تا قبل از اتمام بازه زمانی تعیین شده فرم را پر و به کارشناسان مربوطه تحویل دهند. همچنین دانشجویان دانشگاه‌های دولتی باید به قوانین تعیین شده در این زمینه متعهد باشند.

اگر دانشجویان گرامی یک یا دو ترم تحصیلی را گذرانده باشند، هنگام انصراف و شرکت دوباره در آزمون سال جاری با مشکلاتی مانند محرومیت از کنکور مواجه نخواهند شد.

کلیه دانشجویان آقا باید به این نکته مهم توجه داشته باشند که در صورتی که مشمول خدمت سربازی باشند، فقط یک بار می‌توانند از دانشگاه انصراف دهند.

همچنین همه دانشجویانی که در دوره‌های پیام نور، شبانه، غیرانتفاعی، آزاد و… قبول شده‌اند در صورت انصراف می‌توانند دوباره در آزمون سراسری شرکت کنند.

همچنین دانشجویان گرامی که انصراف خود را اعلام کرده‌اند پس از طی پروسه انصراف از تحصیل از دانشگاه دولتی حدود ۳ ماه وقت دارند تا درخواست خود را پس بگیرند.

علاوه بر این آقایانی که مشغول انجام خدمت سربازی هستند؛ باید حتماً مرخصی خود را در سیستم ثبت نمایند.

لزوم مشورت با افراد با تجربه برای انصراف از دانشگاه

هر کاری به تجربه و دانش نیاز دارد. انصراف از دانشگاه دولتی از جمله کارهایی است که باید با مشورت با افراد تجربه و متخصص انجام شود. بسیاری از دانشجویانی که از دانشگاه انصراف داده‌اند به علت نداشتن دانش و تجربه کافی موفق به شرکت مجدد در آزمون سراسری نشده‌اند. به همین علت قبل از انصراف از تحصیل باید خوب فکر کنید و با افراد با تجربه در این زمینه مشورت نمایید. شاید اصلاً انصراف به نفع شما نباشد. مدیر گروه، استاد راهنما، استاد مشاور، کارشناسان آموزش مهمترین افرادی هستند که می‌توانند در این زمینه به بهترین نحو ممکن شما را راهنمایی کنند. البته می‌توانید با دانشجویانی که تجربه انصراف از دانشگاه را نیز دارند، مشورت نمایید.

کلام آخر

تحصیل در دانشگاه در مقاطع مختلف از دغدغه‌های بزرگ دانشجویان است. دانشجویان برای رتبه کسب شده در آزمون سراسری می‌توانند در دوره‌های روزانه، شبانه، پیام نور، پردیس خودگردان و غیر انتفاعی تحصیل نمایند.

تحصیل تنها در دوره روزانه رایگان بوده و برای تحصیل در بقیه دوره‌ها باید هزینه پرداخت کرد. گاهی اوقات دانشجویان به دلایل مختلف مانند پیدا کردن شغلی با مزایای بهتر، ادامه تحصیل در خارج از کشور، عدم توانایی پرداخت شهریه و… اقدام به انصراف از تحصیل می‌کنند.

انصراف از تحصیل به این راحتی‌ها که فکر می‌کنید نیست. به همین دلیل من به شما عزیزان توصیه می‌کنم قبل از شرکت در آزمون سراسری حتماً رشته‌ها را با دقت بررسی کنید. حتی علم و دانش خود را بالا ببرید تا بتوانید در رشته مورد نظر خود قبول شوید. زیرا داشتن تلاش بیشتر و قبولی در دانشگاه و در رشته مورد علاقه از انصراف دانشجو از دانشگاه تا حد زیادی جلوگیری می‌کند.

برای انصرف از دوره‌های مختلف دانشگاه سراسری باید جریمه پرداخت کنید. میزان این جریمه در دوره‌های مختلف متفاوت است. در این مقاله درباره میزان جریمه دوره‌های مختلف به طور کامل توضیح داده شد. همچنین دانشجویان می‌توانند فرم انصراف از دانشگاه دولتی را از آموزش دانشگاه تهیه نمایند. امیدوارم با خواندن این مقاله اطلاعات لازم برای انصراف از دوره‌های مختلف دانشگاه سراسری را به دست آورده باشید.

سوالات متداول

  1. برای انصراف از تحصیل دانشگاه دولتی روزانه باید چه مقدار هزینه پرداخت کرد؟

جریمه دوره‌های روزانه با جریمه‌های سایر دوره‌ها اندکی متفاوت است. جریمه این دوره به دو صورت انجام می‌شود. در صورتی که دانشجو مجدداً در دوره روزانه قبول شود، نیاز به پرداخت هزینه انصراف از دانشگاه دولتی روزانه نیست. اما اگر دانشجو در دوره‌های دیگر مانند شبانه، غیرانتفاعی و… پذیرفته شود، باید هزینه‌ای معادل شهریه شبانه ترم‌های گذرانده شده (۱۰ تا ۱۵ درصد بیشتر) به حساب دانشگاه واریز شود.

  1. برای انصراف از تحصیل دانشگاه دولتی غیر انتفاعی باید چه مقدار هزینه پرداخت کرد؟

دانشگاه غیر انتفاعی و موسسات غیر انتفاعی نیز زیر نظر دانشگاه‌های دولتی فعالیت می‌کنند. میزان جریمه این دانشگاه در صورت انصراف یک و نیم برابر شهریه ثابت یک ترم است.

  1. برای انصراف از تحصیل دانشگاه دولتی پردیس خودگردان باید چه مقدار هزینه پرداخت کرد؟

پردیس خودگران علاوه براینکه بالاترین میزان شهریه را دارد. دارای بالاترین میزان جریمه از انصراف نیز است. میزان جریمه در رشته‌های مختلف متفاوت بوده و براساس نظر رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری تعیین می‌شود.

  1. آیا دانشجویان بعد از انصراف می‌توانند آن را پس بگیرند؟

بسیاری از دانشجویان بعد از انصراف از تحصیل، از این کار پشیمان شده و می‌خواهند انصراف خود را کنسل نمایند. معمولاً مدت زمان کنسل کردن انصراف از دانشگاه حدود ۳ ماه است. البته باز هم باید این مدت زمان را از آموزش دانشگاه بپرسید یا آیین‌نامه مورد نظر را در این زمینه مطالعه کنید.

 

پیشنهاد ویژه: بسته آموزشی گنجینه طلایی، از انتخاب موضوع تا دفاع فوق‌العاده پایان نامه   کلیک کنید

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.