مقاله کنفرانسی چیست و چطور باید نوشت

مقاله کنفرانسی چیست؟

بدون ديدگاه

مقاله کنفرانسی چیست؟ این سوال یکی از دانشجویان درست در دومین سال تحصیلی در دانشگاه بود. ظاهراً دوستمون علاقه زیادی به نوشتن مقاله داشته؛ و بهش گفتن بهتره از مقاله کنفرانسی شروع کنه.

خود منم چون می‌خواستم در آینده رزومه قوی و علمی داشته باشم، برام خیلی مهم بود که با انواع مقاله علمی مخصوصاً کنفرانسی در ابتدای دانشجوییم آشنا شم. استادم برامون توضیح دادن که مقالات دارای انواع مختلفی هستند.

یکی از انواع مقاله، مقاله کنفرانسی هست. همچنین به این سوال که پایان نامه چیست؟ پاسخ دادند. استادمون بر این موضوع بسیار تاکید کردند که ما می‌تونیم از پایان نامه خودمونیم مقاله علمی و پژوهشی و همچنین مقاله ISI رو استخراج کنیم. همچنین می‌تونیم تبدیل پایان نامه به کتاب رو انجام بدیم.

اینجوری می‌تونیم در آینده یک رزومه علمی قوی برای خودمون تعریف کنیم که هرجا بریم سریع استخدام شیم. یا اگر بخوایم در خارج از کشور زندگی و کار کنیم، یه رزومه قوی و قابل قبول داشته باشیم. به همین دلیل باید خوب با انواع مقاله مانند مقاله کنفرانسی چیست؟ آشنایی داشته باشیم.

هزینه نوشتن مقاله کنفرانسی نسبت به مقاله علمی پژوهشی بسیار کمتر است. اما من به شما پیشنهاد می‌کنم با توجه به حکم شرعی پایان نامه نویسی و بسیاری از مشکلاتی که بعد از آن ممکن است ایجاد شوند؛ خود شما اقدام به نوشتن آن کنید. در ادامه با من همراه باشید تا با همه چیز درباره مقاله کنفرانسی چیست؟ آشنا شوید.

آشنایی با مقاله کنفرانسی

مقاله کنفرانسی چیست؟ مقالات کنفرانسی همانطور که از نامشان پیداست برای کنفرانس‌های علمی تهیه می‌شوند. مهم‌ترین خواسته افرادی که اقدام به نوشتن این نوع از مقاله می‌کنند، اخذ پذیرش از یکی از کنفرانس‌های علمی است.

هر کنفرانس حوزه علمی و تخصصی مخصوص به خود را دارد. همه افرادی که می‌خواهند مقاله کنفرانسی بنویسند باید به این نکته مهم توجه داشته باشند که برای ارسال مقاله خود، لیست کنفرانس‌هایی که با حوزه تحصیلی و کاری آنها مرتبط است را باید بررسی نمایند.

زمان تشکیل این کنفرانس‌ها معمولاً سالی یکبار و یا هر دو سال است. قبل از شرکت در کنفرانس گرفتن پذیرش بسیار اهمیت دارد. زیرا شما پس از گرفتن پذیرش از کنفرانس مربوطه قادر به ارائه مقاله خود خواهید بود.

برای ارائه روش‌های مختلفی وجود دارد. از مهمترین این روش‌ها می‌توان به ارائه شفاهی، ارائه یک پوستر و یا به شکل بحث و گفتگو اشاره کرد. در واقع به این سوال که مقاله کنفرانسی چیست؟ می‌توان گفت؛ مقاله کنفرانسی یک راهکار مفید برای مبادله انواع ایده، معرفی کارهای تحقیقاتی مختلف انجام شده در هم صحبتی و همفکری افراد مختلف در یک حوزه علمی است.

همچنین شما می‌توانید هنگام ارائه از بازخوردها و نظرات افراد با تجربه و متخصص در این زمینه بهره‌مند شوید. این کار به شما کمک می‌کند تا قادر باشید با تجربه بیشتری در حوزه تخصصی خود فعالیت کنید. در کنفرانس‌ها معمولاً باید یک سند مکتوب و یک ارائه شفاهی داشته باشید.

به همین دلیل پیش از شرکت در کنفرانس در صورت پذیرش، باید اقدام به ارسال یک کپی از کار خود به ویراستاران و داوران نمایید. شما عزیزان می‌توانید به ارائه مقاله در کنفرانس داخلی یا خارجی اقدام نمایید.

شرایط پذیرش مقاله کنفرانسی چیست؟

برای پذیرش مقاله کنفرانسی چه شرایطی لازم هست

 برای پذیرش مقاله کنفرانسی باید به نکات زیر توجه کرد:

  • موضوع مقاله باید با رویداد اصلی کنفرانس تناسب داشته باشد.
  • انتشار مقاله در مجموعه‌ای که سایر مقالات در آن انتشار می‌یابند.
  • تهیه جزوه و یا کتابچه برای ارائه به حضار کنفرانس در صورتی که برگزارکنندگان کنفرانس از شما بخواهند، الزامی است.
  • ارائه مقاله به صورت پوستر

نحوه دستیابی به فراخوان کنفرانس‌ها چگونه است؟

برای آگاهی از انواع کنفرانس و همچنین تاریخ برگزاری آن، پایگاه‌های علمی و داخلی اختصاصی برای معرفی فراخوان‌های کنفرانس‌ها وجود دارند. که با مراجعه به آنها به راحتی قادر خواهید بود از فراخوان کنفرانس‌های مرتبط با موضوع پژوهشی مورد نظر  خود آگاه شوید. معمولاً زمان برگزاری توسط این فراخوان‌ها از ۳ تا ۶ ماه قبل اعلام می‌شود.

نحوه نوشتن مقاله کنفرانسی چگونه است:

مراحل نوشتن مقاله کنفرانسی چیست؟ در ادامه با این مراحل آشنا خواهید شد:

مشخص کردن کنفرانس

در مرحله اول باید باید تعیین کنید که در کدام کنفرانس می‌خواهید شرکت کنید. سالانه کنفرانس‌های زیادی در تمام دنیا برگزار می‌شوند. ابتدا باید با توجه به حوزه تخصصی تحصیلی و یا کاری خود و همچنین آیتم‌های دیگری مانند

  • سطح علمی کنفرانس
  • مهلت زمانی
  • ساختار ارائه

کنفرانسی را که قصد شرکت در آن را دارید؛ مشخص نمایید.

بررسی شرایط کنفرانس انتخاب شده

پس از اینکه انتخاب کردید در کدام کنفرانس می‌خواهید شرکت کنید؛ باید شرایط آن کنفرانس را که شامل موارد زیر است بررسی نمایید.

  • آشنایی با برنامه‌ها و کارگاه‌هایی که توسط کنفرانس برگزار می‌شوند.
  • آگاهی از آخرین زمان برای ارسال مقالات
  • آگاهی از آخرین مهلت ثبت نام در کنفرانس
  • مطلع شدن از تاریخ برگزاری کنفرانس
  • کسب اطلاعات کافی درباره هزینه‌های ثبت نام
  • کسب اطلاعات لازم درباره قالب ارائه مقاله

ارسال مقاله

پس از انتخاب کنفرانس مورد نظر خود باید آن را براساس شرایط و موضوع کنفرانس نوشته و قبل از پایان تاریخ تعیین شده ارسال نماییم.

آشنایی با ساختار مقاله کنفرانسی

مقالات کنفرانسی چه ساختاری دارند

در مقاله اجزای تشکیل دهنده یک مقاله به طور کامل در این مورد توضیح دادم. به همین دلیل شما به راحتی می‌توانید با خواندن این مقاله اطلاعات لازم و کافی را در این زمینه کسب نمایید. در زیر به صورت مختصر درباره اجزای تشکیل دهنده یک مقاله کنفرانسی توضیحاتی را بیان می‌کنم. اما اگر میخواید اطلاعات بیشتری داشته باشید مقاله‌ای رو که گفتم حتماً مطالعه کنید. فرمت مقاله کنفرانسی به شکل زیر است:

  1. چکیده: اولین قسمت از مقاله کنفرانسی چکیده می‌باشد. در این قسمت، پژوهش‌های شما به صورت خلاصه بیان می‌شود.

در چکیده مطالب اصلی و مهم مانند هدف، روش‌های استفاده شده برای انجام تحقیق، اطلاعات به دست آمده و نتایج بیان می‌شوند.

  1. بیان مسئله: در این قسمت به صورت کلی موضوع را بررسی کرده و مسئله خود را از نگارش مقاله کنفرانسی چیست باید بیان کنید.
  2. روش پیشنهادی و استفاده از ارقام: در این قسمت باید اطلاعات کافی درباره روش‌های به کار رفته و آمار و ارقام به دست آماده را در متن مقاله مکتوب کنید.
  3. انجام تجزیه و تحلیل: در این قسمت باید نتایج آزمون و داده‌ها را تجزیه و تحلیل نمایید.
  4. نتیجه‌گیری: در این بخش باید نتیجه کارهایی که برای حل مسئله انجام شده است را به صورت کامل بیان نمایید.
  5. ذکر منابع: حتماً در مقاله خود منابع استفاده شده را بیان کنید. اینطوری به سرقت ادبی محکوم نمی‌شوید.

اهمیت مقاله کنفرانسی در چیست؟

یادمه در دوره دانشجویی، کلیه دانشجویانی که میخواستن مقاله‌نویسی رو شروع کنند؛ استادان به اونها پیشنهاد میدادن از مقاله کنفرانسی شروع کنند. شاید به همین خاطر خیلی از افراد تصور می‌کنند مقاله کنفرانسی از اهمیت بالایی برخوردار نیست.

علاوه براین به این نوع از مقالات در مصاحبه دکترا نسبت به مقالات علمی و پژوهشی ضریب کمتری تعلق می‌گیرد. اما همه این مسائل دلیل نمی‌شود که اهمیت مقاله کنفرانسی را در نظر نگیریم. در زیر با مزایای این نوع از مقاله آشنا می‌شوید:

  • آشنایی با پژوهشگران دیگر: بسیاری از پژوهشگران در کنفرانس‌های علمی با یکدیگر آشنا می‌شوند. این آشنایی می‌تواند در زندگی علمی و کاری آنها بسیار موثر باشد. همچنین ممکن است در پژوهش‌های آینده این افراد با یکدیگر همکاری و همفکری نمایند.
  • افزایش آگاهی در مورد حوزه پژوهشی: در مقالات کنفرانسی به آخرین یافته‌های پژوهشی توجه زیادی می‌شود. این کار به شما کمک می‌کند تا بتوانید برای انجام پژوهش‌های آینده و نوشتن مقالات بعدی اطلاعات بیشتری کسب نمایید.
  • فرصت چاپ: بسیاری از افراد تصور می‌کنند که مقالات کنفرانسی در مجلات معتبر چاپ نمی‌شوند. در حالیکه اینطور نیست. معمولاً کلیه مقالات برتر در مجلات معتبر پژوهشی چاپ خواهند شد.
  • امکان دیده شدن: هنگام شرکت در مقالات کنفرانسی، امکان دیده شدن مقالات شما از سرتاسر جهان وجود دارد. در حقیقت به دلیل انتشار کنفرانس در وبسایت‌ها، شبکه‌های اجتماعی و… افراد بیشتری با شما و موضوع شما آشنا می‌شوند. در حالیکه هنگام چاپ مقالات علمی پژوهشی در مجله امکان دیده شدن شما به این صورت وجود ندارد.

مهمترین نکات در هنگام نوشتن مقاله کنفرانسی چیست؟

در مقاله کنفرانسی چه نکاتی لازم هست رعایت کنیم

  • سبک بیان قابل فهم: نوع بیان و استفاده از جملات در نوشتن مقاله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. گاهی اوقات بعضی از افراد در مقاله‌های خود از کلماتی استفاده می‌کنند که برای شنوندگان و خوانندگان قابل فهم نیست. در مقاله باید از جملاتی استفاده شود که برای همه قابل فهم باشند.
  • کوتاه و مفید: معمولاً متن مقاله‌های کنفرانسی بسیار طولانی نیست. به همین دلیل باید در متن آن مطالب به صورت مفید و مختصر بیان شود.
  • بیان سوالات تحقیقی: در مقاله کنفرانسی باید سوالات تحقیق به صورت واضح و شفاف بیان شود.
  • محورهای کلیدی کنفرانس را رعایت کنید: تمام قوانین و مواردی که در کنفرانس بیان شده است را باید حتماً رعایت کنید. این کار شانس پذیرش مقاله شما را بالا می‌برد.

آیا مقاله کنفرانسی ارزش نوشتن دارد؟

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به دنبال تهیه رزومه در مدت زمان کوتاه هستید، نوشتن مقاله کنفرانسی بهترین راه حل برای شما است. چون مقاله کنفرانسی به زمان کمتری برای نوشتن احتیاج دارد. اما مقاله ژورنالی به زمان بیشتری نیاز دارد. همچنین در پروسه نوشتن مقاله کنفرانسی شما در نوشتن مقاله با تجربه می‌شوید و به راحتی می‌توانید انواع مقالات پژوهشی و آی اس آی را تهیه نمایید.

مقاله‌های کنفرانسی و ژورنالی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

تفاوت مقاله کنفرانسی و علمی پژوهشی به شرح زیر است:

  • مقاله‌های ژورنالی دارای بار علمی بالاتری نسبت به مقاله‌های کنفرانسی هستند.
  • پذیرش مقاله در مجله بسیار مشکل‌تر از پذیرش کنفرانس است.
  • در بیشتر نشریه‌ها برای چاپ انواع مقاله باید هزینه‌ای به حساب نشریه پرداخت نمایید. اما در بیشتر کنفرانس‌ها هزینه‌ای پرداخت نمی‌شود.
  • مقالاتی که در نشریه چاپ می‌شوند؛ اعتبار بالاتری نسبت به مقالات کنفرانسی دارند.

قبل از شرکت در کنفرانس به چه نکاتی باید توجه کنیم:

  • در صورتی که موضوعی را انتخاب کرده‌اید که با رشته شما در ارتباط است؛ فقط تسلط به متن کنفرانس تقریباً کافی است. اما اگر موضوع با رشته شما یکی نیست؛ باید مقالات و نشریات زیادی را که با این موضوع در ارتباط است را با دقت مطالعه نمایید. این کار به شما کمک می‌کند تا بتوانید با اطلاعات بیشتری در کنفرانس حاضر شوید.
  • قبل از شرکت در کنفرانس با افرادی که قبلاً در کنفرانس‌های مشابه شرکت کرده‌اند صحبت نمایید و از تجربیات آنها برخوردار شوید.
  • قبل از شرکت در کنفرانس چند بار جلوی آینه و یا افراد دیگر مقاله را ارائه دهید. این کار به شما کمک می‌کند تا بتوانید با اعتماد به نفس بیشتری در جمع حضور یابید. همچنین در مورد سوالات احتمالی به خوبی فکر کنید و آماده باشید.

کلام آخر

مقاله کنفرانسی چیست؟ مقاله دارای انواع مختلفی است. از مهمترین انواع مقاله می‌توان به علمی و پژوهشی، مروری، نقد کتاب، کنفرانسی و … اشاره کرد. کسانی که هنوز هیچگونه کار تحقیقی انجام نداده‌اند بهتر است اول از همه نوشتن مقاله کنفرانسی را شروع کنند.

چون نوشتن این نوع از مقاله نسبت به مقالات پژوهشی آسانتر است. در حقیقت مقاله کنفرانسی مقاله‌ای است که با هدف پذیرش در کنفرانس ‌های علمی انجام می‌شود. البته ارزش علمی مقاله‌های پژوهشی بالاتر از مقاله‌های کنفرانسی می‌باشد. شما عزیزان می‌توانید با خواندن انواع مختلف نمونه مقاله کنفرانسی با نحوه نوشتن مقاله کنفرانسی آشنا شوید.

از مهمترین مزایای نوشتن مقاله کنفرانسی می‌توان به قوی شدن رزومه، کسب تجربه بیشتر، آشنایی با پژوهشگران دیگر و… اشاره کرد. خرید مقاله کنفرانسی یکی از بدترین کارهایی است که بعضی از دانشجویان انجام می‌دهند.

اگر می‌خواهید در آینده حرفی برای گفتن داشته باشید و دانش علمی خود را به رخ بقیه بکشید، حتماً خودتان پروسه نوشتن مقالات را انجام دهید. امیدوارم با خواندن این مقاله اطلاعات کافی برای نوشتن مقاله کنفرانسی را کسب کرده باشید.

پیشنهاد ویژه: بسته آموزشی گنجینه طلایی، از انتخاب موضوع تا دفاع فوق‌العاده پایان نامه   کلیک کنید

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.