معرفی به استاد چیست؟ به همراه قوانین مهم آن
به واژه معرفی به استاد برای دانشجویان سال آخری یه واژه نا آشنا نیست. دوستی میگفت سال آخر دانشگاه که بودم؛ فقط چند تا از واحدهای درسیم مونده بود. خیلی استرس داشتم و نمیدونستم آیا باید ترم بعدی به خاطر همین چند تا واحد درسی دوباره وقتم تلف بشه و فارغالتحصیلیم بیفته به چند ماه بعد.
همه این نگرانیها در ذهنم بود. تا اینکه برای رفع این همه نگرانی با یکی از پرسنل آموزش دانشگاه صحبت کردم. اون شخص به من به طور کامل توضیح داد که اگر همه واحدهای درسی خودم گذرونده باشم و تنها چند واحد درسی مونده باشه، براساس شرایط دانشگاه باید معرفی را دریافت کنم.
البته ایشون برام توضیح دادن که اگر خواستن به کسی در زمینه طرح معرفی در آینده توضیح بدم، باید به این نکته مهم اشاره کنم که شرایط هر دانشگاه با دانشگاه دیگر در مورد این موضوع متفاوته. در ادامه اگر شما هم مشکل من یعنی ناآشنایی با شرایط معرفی به استاد رو دارید، همراه من باشید تا با همه چیز درباره این موضوع به آسونترین نحو ممکن آشنا شوید.
معرفی به استاد چیست؟
معمولاً همه دانشجویان باید در مدت تعیین شده واحدهای درسی خود را بگذرانند تا بتوانند در پایان این مدت موفق به اخذ مدرک تحصیلی خود شوند. اگر دانشجویی نتواند تمام واحدهای درسی خود را در مدت تعیین شده گذرانده و نمره قبولی کسب کند؛ باید یک ترم تحصیلی دیگر را برای گذراندن این واحدها اخذ نماید. همچنین دانشجویانی که میخواهند در آزمون کارشناسی ارشد شرکت کنند باید تمام واحدهای درسی خود را بگذرانند.
گاهی اوقات ممکن است سه واحد و یا حتی کمتر از واحدهای دانشجو مانده باشد. در اینگونه مواقع نیازی به گذراندن این واحدها در یک ترم تحصیلی نیست. چون این کار منجر به تلف شدن زمان دانشجو و حتی ایجاد مشکلاتی برای او میشود.
تصورکنید دانشجویی نیاز فوری به مدرک تحصیلی خود برای اشتغال و… داشته باشد. در صورتی که نتواند مدرک تحصیلی خود را در همین ترم اخذ نماید ممکن است این موقعیت شغلی را از دست بدهد.
برای رفع کلیه این مشکلات دانشگاه تدابیری را اتحاذ کرده است. البته شرایط معرفی به استاد در دانشگاههای مختلف متفاوت بوده و هر دانشجو باید از شرایط معرفی به استاد دانشگاه خود مطلع شود.
دانشگاه طی یک نامه معرفی به دانشجویان این امکان را میدهد تا قادر باشند خارج از تقویم تحصیلی واحدهای باقی مانده را اخذ نمایند. فقط دانشجویانی میتوانند این کار را انجام دهند که نامه معرفی به استاد خود را داشته باشند.
کلیه دانشجویانی دانشگاههای دولتی روزانه و شبانه، دانشجویان دانشگاه پیام نور، دانشگاه آزاد میتوانند در دانشگاه خود از طرح معرفی به استاد استفاده نمایند. البته استفاده از این طرح مانند هر طرح دیگری به شرایطی نیاز دارد. در صورت نداشتن شرایط لازم دانشجو نمیتواند از طرح برای معرفی به استاد دانشگاه دولتی استفاده نماید.
معمولاً طرح معرفی برای گذراندن واحدهای باقی مانده در مقطع کارشناسی بیشتر کاربرد دارد. اما در مقطع کارشناسی ارشد و در کلیه مقاطع تحصیلی نیز میتوان از آن استفاده کرد.
نحوه معرفی به استاد چگونه است؟
در طرح معرفی شما نیازی به حضور در کلاس ندارید و به راحتی میتوانید جزوه را از استاد خود دریافت و یا کتاب را خریداری و در منزل برای امتحان آماده شوید. سپس در زمان امتحان به دانشگاه مراجعه و در امتحانات شرکت نمایید. واحدهای معرفی به استاد، واحدهایی خارج از تقویم آموزشی هستند.
آشنایی با شرایط معرفی به استاد
معرفی به استاد مانند هر کار دیگری در دانشگاه تحت اصول و ضوابط خاصی است. تنها هنگامی که شرایط لازم دارا باشید میتوانید میتوانید واحدهای مورد نظر خود را اخذ کرده و تحصیلات خود را به پایان برسانید. این شرایط همانطور که گفتیم در دانشگاههای مختلف متفاوت است. در ادامه با شرایط این طرح در دانشگاههای مختلف مانند دولتی، پیام نور، آزاد آشنا میشوید.
معرفی به استاد در دانشگاه دولتی
در ادامه با شرایط طرح معرفی به استاد دانشگاهدولتی آشنا میشوید.
دانشجویان دانشگاههای دولتی برای طرح معرفی شرایط سختتری را طی میکنند. این شرایط شامل موارد زیر است:
- وجود یک واحد درسی
- اگر دانشجوی دانشگاه دولتی هستید باید تمام دروس خود را پاس کرده باشید و فقط یک واحد درسی باقی مانده باشد.
- عدم مردودی در نیم سال آخر
اگر دانشجویان دانشگاه دولتی در واحد درسی که میخواهند برای معرفی بردارند، در ترم قبل مردود شده باشند؛ میتوانند از آیتم معرفی استفاده نمایند.
- عدم ارائه درس مورد نظر در ترم جاری
گاهی اوقات درس مورد نظر دانشجو در ترم جاری ارائه نمیشود. به همین دلیل دانشجو با رعایت کلیه شرایط میتواند از معرفی به استاد استفاده نماید.
- پذیرش در مقاطع بالای تحصیلی
در این حالت دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و یا دکترا پذیرفته شده و فقط یک واحد درسی را پاس نکرده است.
- اتمام سنوات تحصیلی
در شرایطی که سنوات تحصیلی دانشجو به اتمام رسیده باشد، از طرح معرفی به استاد استفاده میشود.
معرفی به استاد در دانشگاه آزاد
در زیر با شرایط معرفی به استاد چیست دانشگاه آزاد آشنا میشوید:
- برای استفاده از طرح معرفی استاد در دانشگاه آزاد باید حداکثر از دو درس نظری که مجموع آنها 4 واحد بشود برخوردار باشد.
- در دانشگاه آزاد دانشجویان فقط یکبار میتوانند از این طرح استفاده نمایند.
- حتماً باید نیمی از شهریه ثابت و همه شهریه واحدهای معرفی به استاد را واریز شده باشد.
معرفی به استاد در دانشگاه پیام نور
در ادامه با شرایط معرفی به استاد چیست پیام نور آشنا میشوید.
- کلیه دانشجویان کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی، هنگامی که فقط دو درس نظری داشته باشند میتوانند از طرح معرفی استاد برخوردار شوند.
- در مقطع کارشناسی ارشد دانشجویانی که فقط یک درس برای اتمام تحصیلات تکمیلی خود داشته باشند؛ میتوانند از واحد نظری استفاده نمایند.
- نحوه پرداخت شهریه در دانشگاه پیام نور با دانشگاه آزاد در معرفی استاد کاملاً متفاوت است. در دانشگاه پیام نور باید کل شهریه ثابت و کل شهریه متغیر را به حساب دانشگاه واریز نمایند.
- برای واحدهای کارآموزی و یا واحدهای عملی نمیتوان از طرح معرفی استاد استفاده کرد.
شما دانشجویان عزیز حتماً باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که برای معرفی به استاد حتماً باید در حال تحصیل باشید.
چگونه ثبت نام معرفی به استاد را انجام دهیم؟
کلیه دانشجویان پس از مطلع شدن از اینکه آیا میتوانند به استاد مربوطه معرفی شوند یا خیر، از طریق سیستم جامع دانشگاهی گلستان میتوانند این کار را انجام دهند. همچنین باید قبل از هر چیز با استاد مربوطه و مدیر گروه مشورت کنند. علاوه بر همه این موارد بهتر است کلیه امور معرفی استاد خود را به صورت حضوری انجام دهید. مگر اینکه مدیر گروه یا استاد مربوطه از شما بخواهند که این کار را به صورت سیستمی انجام دهید.
چه زمانی باید اقدام به کارهای معرفی به استاد کنیم؟
معمولاً زمان معرفی به استاد یک ماه پس از شروع کلاسهای درسی دانشجویان گرامی میتوانند کارهای مربوط به معرفی را انجام دهند.
کلام آخر
معرفی به استاد از مهمترین کارهایی است که باعث حل مشکلات بسیاری از دانشجویان در ترمهای آخر تحصیلی میشود. اما معرفی به استاد چیست؟ در این طرح دانشجو معمولاً همه واحدهای درسی خود را پاس کرده و فقط یک تا دو واحد درسی دارد.
در این شرایط با توجه به شرایط دانشگاه و با هماهنگی با مدیر گروه و استاد مربوطه دانشجو میتواند واحدهای درسی خود را اخذ نماید.
این کار به دانشجویانی که میخواهند سریعتر مدرک تحصیلی خود را اخذ نمایند و یا در مقاطع تحصیلی بالاتر قبول شدهاند کمک زیادی کرده است. شهریه واحدهای طرح معرفی در دانشگاههای مختلف متفاوت است. امیدوارم با خواندن این مقاله با واژه معرفی شدن به استاد به خوبی آشنا شده باشید.
پیشنهاد ویژه: بسته آموزشی گنجینه طلایی، از انتخاب موضوع تا دفاع فوقالعاده پایان نامه کلیک کنید
دیدگاهتان را بنویسید