چگونه مراحل پذیرش مقاله ISI را انجام دهیم؟
فک میکنم این سوال یکی از بیشترین سوالاتی که دانشجویان از من میپرسن.
اما چرا نوشتن مقاله آی اس آی این همه اهمیت داره؟
همه دانشجویانی که میخوان آینده شغلی و کاری روشنی رو برای خودشون رقم بزنن، باید حتماً کارهای پژوهشی انجام بدن.
از مهمترین کارهای پژوهشی میتونم به نوشتن پایان نامه، نوشتن کتاب، نوشتن انواع مقاله علمی مانند مقاله ISI اشاره کنم. البته کسانی که پایان نامه مینویسن، میتونن با تبدیل پایان نامه به کتاب، پژوهشها و تحقیقات خودشون رو در قالب کتاب به دوستداران علم و دانش هدیه بدن.
یکی از سوالاتی که به ذهن بیشتر پژوهشگران خطور میکنه، این هست که آیا هر مقالهای که نوشته بشه دارای اعتبار و ارزش علمی بالا هس؟ یا نه. در پاسخ به این سوال باید بگویم خیر. ارزش علمی مقالات با همدیگه متفاوته. به عنوان مثال ارزش علمی مقالات آی اس آی و مقالات علمی و پژوهشی بسیار بالاتر از مقالات کنفرانسی. به همین دلیل اگر قصد چاپ مقاله خودتون رو در مجلات معتبر دارید باید مقالاتی با کیفیت بالا مانند مقالات آی اس آی رو بنویسید.
اگر هنوز مشکلی در نحوه نوشتن مقاله آی اس آی دارید، میتونید مقاله ISI چیست رو مطالعه کنید. برای پذیرش مقالات آی اس آی، پژوهشگران باید مراحلی رو طی کنند. معمولاً بیشتر پژوهشگران با این مراحل آشنایی ندارن. به همین خاطر من تصمیم گرفتم مقالهای در رابطه با مراحل پذیرش مقاله ISI بنویسم. پس اگه شما هم هنوز در این زمینه مشکل دارین؛ همراه من باشین تا با تمام این مراحل آشنا شید.
ضرورت نوشتن مقاله آی اس آی
کلیه کسانی که قصد شرکت در آزمون و مصاحبه دکترا را دارند، باید حتماً برای پذیرش، مقاله آی اس آی داشته باشند. همچنین اگر قصد کار در شرکتهای معتبر و یا دانش بنیان با حقوق و مزایای بالا را دارید باید حتماً کارهای پژوهشی مانند مقاله آی اس آی داشته باشید. علاوه بر همه این موارد اگر قصد تحصیل و کار در خارج از کشور را دارید، نوشتن این نوع از مقاله شانس پذیرش شما را تا حد زیادی افزایش میدهد. در ادامه با دیگر دلایل مهم نوشتن این نوع از مقاله آشنا میشوید:
- افزایش رتبه و ارتقا اعضای هیات علمی
نوشتن مقالات معتبر آی اس آی از بهترین راهکارها برای ارتقا درجه علمی اعضای هیئت علمی میباشد.
- افزایش اعتبار نویسنده
نوشتن این نوع از مقاله تاثیر زیادی در افزایش شهرت و اعتبار نویسنده دارد.
- شناخته شدن در کل جهان
از طریق نوشتن مقالات ای اس آی افراد بیشتری با شما آشنا میشوند.
آیا هر مقالهای را میتوان در مجلات آی اس آی چاپ کرد؟
پاسخ این سوال قطعاً خیر است. بسیاری از دانشجویان به دلیل اهمیت بالای این نوع از مقاله، تنها به فکر چاپ مقاله در مجلات معتبر هستند. نوشتن یک مقاله برای چاپ در مجلات معتبر به معنای کیفیت بالای آن نیست. به عبارت دیگر اگر مقاله شما کیفیتی عالی نداشته باشد، نمیتوانید آن را در مجلات معتبر چاپ کنید.
البته من دانشجویان زیادی رو دیدم که ادعا داشتند مقالات خودشون در مجلات معتبر آی اس آی چاپ کردند. ولی بعد از اینکه مجله رو بررسی کردم دیدم این مجله در لیست مجلات سیاه قرار داره!! اینجور مجلات مقالات بیکیفیت رو در ازای گرفتن پول چاپ میکنند. البته باید این نکته مهم رو هم بهتون بگم که همه مجلاتی که از افراد پول میگیرن؛ مجله سیاه یا بیکیفیت نیستند. برعکس خیلی از نشریاتی که مقالات با کیفیت و عالی رو چاپ میکنند، ممکنه پول زیادی برای چاپ مقاله دریافت کنند. پس حتی بعضی از مجلات معتبر هم برای چاپ مقاله پول دریافت میکنند.
در هنگام چاپ مقالات آی اس آی معتبر به چه فاکتورهایی باید توجه کنیم؟
برای چاپ مقاله آی اس آی در مجلات معتبر و پذیرش آنها باید به یک سری فاکتور توجه کنید. از مهمترین مراحل پذیرش مقاله ISI میتوان به مراحل زیر اشاره کرد.
- استفاده از رفرنسهای معتبر
حتماً در هنگام نوشتن مقاله آی اس آی به معتبر بودن رفرنس دقت کنید. رفرنس باید از مجلات معتبر که مقالات با کیفیت آی اس آی در آنها به چاپ رسیده، باشد. این کار باعث بالارفتن کیفیت مقاله شما میشود.
- انتخاب ژورنال معتبر
همانطور که قبلاً برای شما توضیح دادم؛ مجلات زیادی اقدام به چاپ مقالات آی اس آی میکنند. انتخاب ژورنال معتبر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. زیرا نوع مجله نشان میدهد که آیا مقاله شما با کیفیت بالا است یا خیر. لیست ژورنالهای معتبر را بررسی کنید و از بین معتبرترین مجلات یک مجله را انتخاب کنید.
- رعایت فرمت مجله
هر مجلهای یک فرم مخصوص به خود را دارد. که در آن آییننامه و مقررات چاپ در آن مجله موجود است. در بیشتر مجلات متن مقاله به انگلیسی است. برای چاپ مقاله در مجله مورد نظر باید به آییننامه آن بسیار توجه کنید.
آشنایی با مراحل چاپ مقاله آی اس آی
پس از نوشتن یک مقاله با کیفیت از لحاظ محتوا و توجه به نکات نگارشی باید مراحل زیر را برای چاپ مقاله رعایت کنید. مهمترین مراحل پذیرش مقاله ISI شامل مراحل زیر است:
- انتخاب مجله باید با توجه به موضوع و روش تحقیق مقاله باشد.
توجه به چاپ مقاله در حوزه تخصصی مجله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اگر میخواهید مقاله شما در یک مجله معتبر رد نشود، باید مجلهای را انتخاب کنید که تخصصی باشد. به عبارت دیگر مجله مقالاتی مشابه مقاله شما و یا موضوع شما را به چاپ رسانده باشد. به عنوان مثال در یک مجله که در زمینه مهندسی مکانیک است اگر بخواهیم یک مقاله در زمینه پزشکی را به چاپ برسانیم، قطعاً مقاله رد میشود. در حقیقت هر مقالهای که در جهت اهداف مقاله نباشد، رد میشود.
- بررسی راهنما و فرمت مجله مورد نظر برای چاپ مقاله
هر مجله یا ژورنالی برای چاپ مقاله، قوانین و مقررات مخصوص را وضع کرده است. توجه به این قوانین و مفادها برای چاپ مقاله اهمیت زیادی دارد. پس از اینکه شما مجله مورد نظر را برای چاپ مقاله انتخاب کردید؛ باید مفاد و قوانین مجله را به دقت مطالعه کنید. در صورتی که شما این دستورات را رعایت نکنید، مقاله از سوی سردبیر مجله به شما عودت داده میشود.
همچنین اگر پذیرش در مراحل اولیه انجام شود، قطعاً پروسه بررسی آن بیشتر طول میکشد. هر چه شما قوانین مجله را بیشتر رعایت کنید، قطعاً سردبیر درباره محتوا دید مثبتتری خواهد داشت. به همین دلیل به شما عزیزان توصیه میکنم؛ قبل از ارسال مقاله خود، حتماً آن را به افراد با تجربه و متخصص نشان دهید. این افراد نقایص مقاله شما را برطرف کرده و سپس شما با خیال راحت میتوانید مقاله خود را برای چاپ در مجلات معتبر ارسال کنید. اگر تمایل داشتید من در این زمینه با تجربهای که دارم به خوبی شما را راهنمایی میکنم.
- ارسال مقاله برای مجله
شما عزیزان میتوانید از طریق الکترونیکی و یا پستی مقاله خود را برای مجله ارسال نمایید. البته این روزها، بیشتر مقالات از طریق ایمیل ارسال میشوند. زیرا این روش راهی آسانتر و امنتر میباشد. اما اگر خواستید به صورت پستی مقاله خود را ارسال کنید باید شرایط زیر را همراه با ارسال نامه رعایت نمایید.
- پرینت سه تا 5 نسخه از مقاله
- آماده کردن فلش، یا سی دی حاوی اطلاعات کامل مقاله
همیشه برای ویرایش فایل ورد یا پی دی اف مقاله از جدیدترین نسخههای نرم افزار استفاده کنید. رعایت استاندارهای نگارشی الزامی میباشد. همچنین متن را با دقت مطالعه کنید تا غلط املایی نداشته باشد. از گوگل داکس نیز برای این کار میتوانید استفاده کنید.
پس از طی کلیه این مراحل در صورت دریافت مقاله چه به صورت الکترونیکی یا پستی، برای شما یک ایمیل و یا نامه از سوی سردبیر به آدرس پستی و یا الکترونیکی ارسال خواهد شد.
- بررسی اسکوپ مقاله
در این مرحله مقاله ارسال شده توسط داوران بررسی میشود. پس از بررسی نتیجه هرچه باشد برای افراد ارسال میشود. در حقیقت چه مقاله شما پذیرش شده باشد و چه رد؛ مجله این مطلب را به اطلاع شما میرساند.
- پروسه داوری مقاله
گاهی اوقات به محض ارسال مقاله به دلیل جدید بودن موضوع، سردبیر آن را برای داوران و کارشناسان ارسال میکند. اما غالباً این اتفاق کم رخ میدهد. به همین دلیل پس از بررسیهای کافی و ایجاد الویت، مقالات به ترتیب الویت برای کارشناسان و داوران ارسال میشود.
برای بررسی هر مقاله یک بازه زمانی برای داوران مشخص میشود؛ که در این مدت زمانی باید مقاله را مطالعه و نظرات خود را اعلام نمایند. در همه مجلات معتبر، فرمی به داوران داده میشود. در این فرم که نوعی فرم نظرسنجی است، داوران نظرات خود را در مورد آیتمهای مختلف که در فرم آورده شده بیان میکنند. همچنین اگر شما تمایل دارید از زمان داوری آگاه شوید باید به سایت مجله مراجعه کنید. در صورتی که زمان داوری در سایتی بیان نشده باشد، شما از طریق زمان تحویل و زمان پذیرش مقاله قادر خواهید بود به زمان داوری پی ببرید.
اگر شما میخواهید در مدت زمان کوتاهی مقاله چاپ شود باید ژورنالهایی را برگزینید که داوری
آنها در بازه زمانی بلند مدت نباشد.
- پروسه مقاله پس از داوری
پس از بررسی فرم مورد نظر توسط کارشناسان و سردبیر، ایمیلی از سوی ایشان برای نویسنده ارسال میشود. در این ایمیل وضعیت مقاله با توجه به مفاد و قوانین مجله به طور کامل بیان شده است.
در ادامه با هر یک از این وضعیتها آشنا خواهید شد.
- پذیرش برای چاپ
در این حالت مقاله از نظر شرایط و مفاد مجله مشکلی نداشته و میتواند چاپ شود.
- پذیرش برای چاپ بعد از انجام اصلاحات جزئی
در این مرحله شما باید ایرادات جزئی را که برای شما ارسال شده بررسی و آنها را رفع کنید. پس از رفع کلیه ایرادات آن را برای مجله جهت چاپ ارسال نمایید.
- پذیرش برای چاپ پس از انجام اصلاحات کلی
گاهی اوقات براساس فرم پر شده توسط داوران، ایرادات کلی هستند. در این حالت باید به دقت و بدون هیچ عجلهای ایرادات را بررسی کنید. چون ممکن است به دلیل کلی بودن ایرادات پس از ارسال مجدد، مقاله شما پذیرش نشود.
- بررسی دوباره برای انجام مجدد اصلاحات
گاهی اوقات علیرغم کلیه اصلاحاتی که شما انجام دادهاید باز هم مجله خواستار اصلاحات بیشتری میشود.
- غیر قابل چاپ
در این حالت مقاله به دلیل کیفیت پایین و نداشتن بار علمی در مجله چاپ نخواهد شد.
- بررسی پروسه اصلاح و بازبینی مقاله
همانطور که قبلاً گفتم در پروسه اصلاح مقاله به صورت کلی، جزئی و… باید تغییراتی در مقاله خود ایجاد کنید. از مهمترین این تغییرات میتوان به استفاده از رفرنسها و مطالب جدید اشاره کرد. همچنین برای این اصلاحات زمان مشخصی تعیین شده است. شما باید دقیقاً رد بازه زمانی مشخص شده اصلاحات را انجام و مقاله را دوباره ارسال نمایید.
- پذیرش و چاپ مقاله
در این مرحله مقاله شما دیگر آماده چاپ است و مشکلی از لحاظ محتوایی و بار علمی ندارد. فقط در صورتی که مشکلات نگارشی و املایی داشته باشد، به وسیله سردبیر به ویراستار تحویل داده خواهد شد. پس از اصلاح کلیه مشکلات نگارشی، نسخه نهایی برای شما ارسال میشود تا در مرحله نهایی مقاله را بررسی و تایید نمایید.
- ریجکت شدن
گاهی اوقات مقاله شما توسط سردبیر به داوران ارجاع داده نمیشود. این عدم ارجاع میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. بسیاری از افراد تصور میکنند این موضوع به دلیل نداشتن بار علمی مقاله است. اما این تصور اشتباه است. زیرا ممکن است، حوزه تخصصی مقاله و ژورنال با یکدیگر مرتبط نباشند.
گاهی اوقات هم مقاله کلاً توسط داوران رد میشود. در این حالت سردبیر با ارسال یک نامه به شما دلایل رد شدن مقاله را به طور کامل بیان میکند. شما عزیزان هنگام رد شدن مقاله خود نباید ناامید باشد. زیرا میتوانید کلیه ایراداتی که باعث رد شدن مقاله شده است را بررسی و آنها را اصلاح نمایید. زیرا ممکن است دوباره در آینده همان داوران مقاله شما را بررسی نمایند.
- اعتراض به رای داوران
گاهی اوقات با دلایل منطقی میتوانید از ریجکت مقاله خود جلوگیری کنید. البته دلایل شما باید قابل قبول باشد.
- چاپ مقاله
در مرحله نهایی مقاله در مجله چاپ میشود و شما میتوانید مقاله خود را در مجله مشاهده نمایید. خب، نکاتی که در بالا گفتیم مراحل پذیرش مقاله ISI شما را راحتتر خواهد کرد.
چگونه شانس خود را برای پذیرش مقاله بالا ببریم؟
- مشورت با افراد متخصص
یکی از کارهایی که شانس پذیرش مقاله شما را به شدت بالا میبرد؛ مشورت با افراد متخصص و با تجربه است. این افراد مقاله شما رو با دقت بررسی و ایرادات آن را برای برطرف کردن به شما گوشزد میکنند.
- ترجمه فارسی به انگلیسی
ترجمه فارسی به انگلیسی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. یکی از مهمترین دلایل عدم پذیرش مقاله، عدم رعایت گرامر و لغات به زبان انگلیسی است. برای اینکه مقاله شما به این دلیل پذیرش نشود باید ترجمه را به افراد متخصص و با تجربه بسپارید. همچنین از او بخواهید به ترجمه لغات تخصصی بسیار توجه کند.
- توجه به نظر سردبیر
هر مجلهای استانداردهای مخصوص به خود را دارد. سردبیر مجله براساس این استانداردها، مقاله شما را برای داوران در صورت رد نکردن خودش ارسال میکند. به همین دلیل باید با استانداردهای مورد نظر سردبیر مجلهای که میخواهید مقاله خود را ارسال کنید آشنا شوید.
بررسی ساختار مقاله
ساختار مقالههای چاپ شده قبلی را در مجله بررسی کنید. این کار باعث میشود تا با نظرات ویرایشگر آشنا شوید.
آشنایی با مهمترین دلایل رد مقاله
یکی از مشکلات بیشتر پژوهشگران رد مقاله توسط سردبیر یا داوران است. اما چه مواردی باعث رد شدن مقاله میشوند؟ در ادامه با مهمترین این عوامل آشنا خواهید شد.
- عدم توجه به مسئله اصلی و توجه زیاد به مباحث غیر مرتبط و ضروری
- اورجینال نبودن پژوهشها و استفاده از مطالب کپی
- عدم هرگونه ارتباط بین موضوع تحقیق و مجله انتخاب شده برای ارسال مقاله
- عدم توجه به فرمت و قوانین مجله برای نوشتن مقاله
- به کاربردن اطلاعات قدیمی که برای حل مشکلات امروزی مناسب نیست.
- عدم استفاده از نتایج پژوهش به صورت عملی
- وجود هرگونه غرضورزی و مشکلات اخلاقی در پژوهش
- وجود اختلاف بین نتایج به دست آمده
- عدم استفاده از فرضیههای شفاف
- عدم استفاده از یک مدل قوی و کارا
کلام آخر
چگونه مراحل پذیرش مقاله ISI را برای چاپ مقاله با موفقیت انجام دهیم؟ این سوال یکی از بزرگترین سوالاتی است که به ذهن پژوهشگران خطور میکند. قطعاً نوشتن و چاپ مقاله آی اس آی آسان است. برای نوشتن و چاپ این نوع از مقاله باید مراحل پذیرش مقاله ISI را پشت سر بگذرانید. در مرحله نخست باید به کیفیت محتوای خود توجه کنید زیرا این نوع از مقالات باید کیفیت بالایی داشته باشند. پس از نوشتن از فردی با تجربه بخواهید مقاله شما را بازبینی نماید. در مرحله بعد مجله مرتبط با موضوع تخصصی خود را شناسایی و مقاله را برای آن ایمیل یا پست کنید. در صورتی که مقاله شما ایرادات جزئی، کلی و… داشته باشد، این ایرادات را رفع کنید. همچنین اگرمقاله شما رد شده است در فرم ایمیل شده دلایل رد شدن مقاله را بررسی کنید. پس از بررسی تلاش کنید که ایرادات را به طور کامل برطرف و مقاله خود را برای یک مجله تخصصی معتبر دیگر ارسال نمایید. در پایان هم اگر در مورد مراحل پذیرش مقاله ISI سوالی دارید در قسمت زیر ارسال کنید.
پیشنهاد ویژه: بسته آموزشی گنجینه طلایی، از انتخاب موضوع تا دفاع فوقالعاده پایان نامه کلیک کنید
دیدگاهتان را بنویسید