رشته شناور چیست به همراه رشته ها

رشته شناور چیست؟ به همراه معرفی برترین رشته‌ها

بدون ديدگاه

رشته شناور چیست؟ چرا این روزها بسیاری از دانشجویان رشته شناور را به عنوان گروه امتحانی دوم خود انتخاب می‌کنند؟

آیا این رشته شانس دانشجویان را برای قبولی بیشتر بالا می‌برد؟

آیا همه دانشجویان می‌توانند در رشته‌های شناور تحصیل کنند؟

این سوالات از مهم‌ترین سوالاتی است که به ذهن دانشجویان خطور می‌کنه.

همه ما فک می‌کنیم قبولی در کارشناسی ارشد مانند قبولی در مقطع کارشناسی هست!! در حالی که این تصور کاملا اشتباهه.

در مقطع کارشناسی تعداد زیادی دانشجو پذیرش میشن؛ اما در مقطع کارشناسی ارشد این تعداد به حداقل می‌رسن. به همین دلیل قبولی در مقطع کارشناسی ارشد نیاز به تلاش زیاد داره و هرکسی نمی‌تونه وارد این مقطع تحصیلی بشه.

برای افزایش ظرفیت کارشناسی ارشد و بالا بردن شانس قبولی دانشجویان، امتحان در دو گروه اصلی و شناور برگزار میشه. در حقیقت رشته‌های شناور شانس شما رو برای قبولی بیشتر افزایش میدن.

بسیاری از دانشجویان اصلاً از وجود رشته‌های شناور خبر ندارن. به همین دلیل ممکنه قبولی اونها به سال بعد موکول بشه. چون همونطور که گفتم ظرفیت کارشناسی ارشد در رشته‌های اصلی محدوده. در ادامه در رابطه با این رشته اطلاعات کاملی کسب می‌کنید. پس همراه من باشید.

آشنایی با رشته شناور

رشته شناور ارشد چیست؟

کلیه دانشجویانی که در سال‌های آخر تحصیل در مقطع کارشناسی هستند و همچنین افرادی که تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی به اتمام رسانده‌اند؛ می‌توانند در کنکور کارشناسی ارشد ثبت نام و در آن شرکت کنند.

اگر شما قصد شرکت در این آزمون را دارید باید اول به سایت سازمان سنجش مراجعه کنید. در این سایت می‌توانید دفترچه آزمون را دانلود و همچنین اطلاعات خود را در فرم مربوطه وارد و پس از بارگذاری مدارک، آن را ارسال کنید.

هنگام بررسی دفترچه آزمون کارشناسی ارشد، رشته‌هایی را میبینید که جلوی آنها عبارت شناور درج شده است. اما منظور از رشته شناور چیست؟ چرا رشته شناور این روزها این همه در بین داوطلبان محبوبیت دارد؟

در پاسخ به این سوال که رشته شناور چیست؟ باید گفت رشته شناور، رشته‌ای مانند رشته اصلی است که برای افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها و پذیرش دانشجویان بیشتر در مقطع کارشناسی ارشد، توسط کارشناسان تصویب و به دفترچه آزمون اضافه شده است.

از طریق رشته‌های شناور شما می‌توانید غیر از رشته اصلی در یک رشته دیگر نیز در مقطع کارشناسی ارشد آزمون دهید. به عبارت دیگر شما توانایی شرکت در دو گروه امتحانی را خواهید داشت.

یکی از سوالاتی که به ذهن دانشجویان خطور می‌کند این است که آیا فقط می‌توان رشته‌های شناور را انتخاب کرد؟ پاسخ این سوال خیر است.

همانطور که از نام رشته‌های اصلی مشخص است باید ابتدا از بین این رشته‌ها، رشته اصلی خود را با توجه به علاقه انتخاب کنید.

برای انتخاب رشته اصلی الزام و اجبار وجود دارد. به عبارت دیگر اگر شما رشته اصلی را انتخاب نکنید نمی‌توانید رشته‌های شناور را انتخاب نمایید. در حقیقت رشته اصلی رشته امتحانی اول و رشته شناور به عنوان رشته امتحانی دوم شناخته می‌شود. پس اگر این عناوین را در جایی شنیدید تعجب نکنید.

همچنین شما برخلاف رشته‌های اصلی، مجبور به انتخاب رشته‌های شناور نیستید. علاوه براین نباید هیچگونه نگرانی درباره زمان برگزاری آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های شناور داشته باشید. زیرا زمان برگزاری آزمون رشته‌های اصلی و شناور از یکدیگر کاملاً متفاوت هستند. به همین دلیل شما نباید به هیچ نوع نگرانی از بابت تداخل زمان برگزاری آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های اصلی و شناور داشته باشید. زیرا این دو در روزهای جداگانه برگزار می‌شوند.

 چه زمانی باید برای ثبت نام رشته‌های شناور اقدام کنیم؟

زمان ثبت نام رشته‌های کارشناسی ارشد شناور یکی از سوالات رایج دانشجویان است. زمان ثبت نام رشته‌های شناور دقیقاً مانند رشته ‌اصلی و همزمان با یکدیگر است. به همین دلیل باید دقت کنید که کد مربوط به این رشته‌ها را به صورت اشتباهی وارد نکنید.

برای مشاهده زمان و نحوه ثبت نام و پر کردن فرم باید به سایت سازمان سنجش کشور مراجعه نمایید. همچنین باید به زمان ثبت نام بسیار دقت کنید زیرا گاهی اوقات دیگر زمان ثبت نام تمدید نمی‌شود و شما دیگر نمی‌توانید در آزمون شرکت کنید.

 

 مشاهده لیست رشته‌های شناور ارشد

همه افرادی که تمایل به شرکت در رشته‌های شناور دارند، باید براساس اهداف و… رشته مورد نظر را انتخاب کنند. در ادامه با رشته‌های شناور ارشد و کدهای آنها آشنا می‌شوید.

لیست رشته های شناور مقطع کارشناسی ارشد
کد رشته نام رشته کد رشته نام رشته
۱۱۰۳ سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی ۱۲۲۰ مجموعه علوم اطلاعاتی
۱۱۰۹ زبان های باستانی ایران ۱۲۵۳ مهندسی نفت
۱۱۱۰ مجموعه زبان شناسی ۱۲۵۵ مهندسی پلیمر
۱۱۱۹ مجموعه علم اطلاعات و دانش شناسی ۱۲۵۶ مهندسی معماری کشتی
۱۱۲۵ مدیریت جهانگردی ۱۲۶۲ مهندسی در سوانح طبیعی
۱۱۲۷ ایران شناسی ۱۲۷۳ نانوفناوری – نانومواد
۱۱۲۸ آموزش زبان ژاپنی ۱۲۷۶ مجموعه مهندسی فناوری اطلاعات – IT
۱۱۲۹ زبان و ادبیات اردو ۱۲۷۹ مهندسی هوا فضا
۱۱۳۱ مطالعات جهان ۱۲۸۵ مهندسی شیمی – بیوتکنولوژی و داروسازی
۱۱۳۷ مطالعات زنان ۱۲۸۶ مهندسی پلیمر – صنایع رنگ
۱۱۳۸ مجموعه علوم ارتباط اجتماعی ۱۲۸۷ مهندسی طراحی محیط زیست
۱۱۳۹ مجموعه مددکاری اجتماعی ۱۲۹۰ مهندسی ابزار دقیق و اتوماسیون صنایع نفت
۱۱۴۴ مدیریت دریایی ۱۲۹۲ مهندسی بازرسی فنی
۱۱۴۵ امور فرهنگی ۱۲۹۳ مهندسی ایمنی ، بهداشت و محیط زیست ( HSE )
۱۱۴۶ محیط زیست ۱۳۱۴ حشره شناسی کشاورزی
۱۱۴۸ مجموعه مدیریت کسب و کار و امور شهری ۱۲۷۳ نانوفناوری – نانومواد
۱۱۵۳ مجموعه اطلاعات ۱۳۲۲ مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی
۱۲۰۲ مجموعه ژئوفیزیک و هواشناسی ۱۳۲۳ اکوهیدرولوژی
۱۲۰۵ مجموعه فوتونیک ۱۳۲۴ بیوتکنولوژی کشاورزی
۱۲۰۹ مجموعه علوم کامپیوتر ۱۳۲۵ توسعه روستایی
۱۲۱۳ زیست شناسی گیاهی ۱۳۲۷ مدیریت کشاورزی
۱۲۱۴ زیست شناسی جانوری ۱۳۵۰ مجموعه برنامه ریزی شهری ، منطقه ای و مدیریت شهری
۱۲۱۵ مجموعه علوم محیط زیست ۱۳۵۱ مجموعه طراحی شهری
۱۲۱۶ زیست شناسی دریا ۱۳۵۳ مرمت و احیای ابنیه و بافت های تاریخی
۱۲۱۷ اقیانوس شناسی فیزیکی ۱۳۵۶ نمایش عروسکی
۱۲۱۸ مجموعه تاریخ و فلسفه علم ۱۳۵۹ مجموعه هنرهای پژوهشی و صنایع دستی
۱۲۱۹ علوم شناختی ۱۳۶۱ مجموعه هنرهای ساخت و معماری
۱۵۰۴ بافت شناسی دامپزشکی ۱۳۶۲ طراحی صنعتی
۱۵۰۵ باکتری شناسی دامپزشکی ۱۳۶۳ فرش
۱۵۰۶ ایمنی شناسی دامپزشکی ۱۵۰۱ انگل شناسی
۱۵۰۷ بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی ۱۵۰۲ فیزیولوژِی دامپزشکی
۱۵۱۰ سم شناسی ۱۵۰۳ قارچ شناسی دامپزشکی

 کدام رشته شناور ارشد را انتخاب کنیم؟

حتماً به ذهن شما هم این سوال خطور کرده که بهترین رشته شناور ارشد کدام رشته شناور است؟ رشته‌های شناور شرایط فوق‌العاده عالی برای دانشجویان فراهم آورده تا بتوانند به خواسته خود که تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد هست برسند.

در پاسخ به جواب این سوال باید بگویم، همه چیز وابسته به شما و هدف‌های شما است. به عنوان مثال اگر قصد دارید بعد از اتمام تحصیلات خود مشغول به کار شوید و درآمد خوبی کسب کنید؛ طبیعتاً باید رشته‌ای را انتخاب کنید که بازار کاری آن پررونق باشد.

همچنین اگر قصد ادامه تحصیل در مقطع دکترا را دارید، باید بررسی کنید که آیا در ارشد این رشته امکان تحصیل در مقطع دکترا هست یا خیر. به نظر من قبل از انتخاب هر رشته شناور بهتر است در مورد آن کمی تحقیق کنید.

صحبت با افراد تحصیلکرده و با تجربه در این زمینه به شما کمک زیادی می‌کند. این افراد براساس تجربه و تخصص خود تشخیص می‌دهند بهترین رشته شناور در مقطع کارشناسی ارشد برای آینده تحصیلی و کاری شما کدام رشته است.

 همچنین باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که اگر همزمان در هر دو رشته قبول شدید، تنها قادر به انتخاب یکی از این دو رشته هستید. زیرا براساس قوانین نمی‌توان در دو رشته در مقطع ارشد تحصیل کرد.

 کلام آخر

رشته شناور چیست؟ اکثر دانشجویانی که قصد شرکت در مقطع کارشناسی ارشد را دارند این سوال در ذهن‌شان مطرح می‌شود. شرکت در آزمون ارشد و قبولی در آن از بزرگترین آرزوهای افرادی است که می‌خواهند آینده کاری و تحصیلی موفقی داشته باشند.

ظرفیت کارشناسی ارشد مانند ظرفیت مقطع کارشناسی زیاد نیست. به همین دلیل افراد زیادی شانس قبولی در آن را ندارند. اما چاره کار چیست؟ شرکت در رشته‌های شناور فرصتی مناسب برای قبولی در مقطع کارشناسی ارشد است. در حقیقت رشته شناور مجموعه امتحانی دوم کارشناسی ارشد محسوب می‌شود.

شرکت در این مجموعه امتحانی اختیاری است. علاوه بر این روز برگزاری آزمون رشته شناور با روز برگزاری رشته اصلی متفاوت است به همین دلیل شما نباید هیچ دغدغه‌ای از این بابت داشته باشید. امیدوارم با خواندن این مقاله اطلاعات لازم درباره رشته شناور چیست را کسب کرده باشید.

 سوالات متداول:

  1. رشته شناور چیست؟

رشته شناور همان مجموعه امتحانی دوم است. داوطلبان پس از انتخاب رشته اصلی می‌توانند رشته شناور دلخواه خود را انتخاب و در آزمون آن ثبت نام نمایند. شرکت در رشته شناور به شما شانس بیشتری برای قبولی درآزمون کارشناسی ارشد می‌دهد!!

  1. چرا باید رشته‌های شناور را انتخاب کنیم؟

چون ظرفیت دانشگاه‌ها در رشته‌های اصلی بسیار کم و رقابت بسیار زیاد است. شرکت در آزمون رشته‌های شناور شانس قبولی شما را بسیار بالا می‌برد.

  1. آیا شرکت در آزمون رشته‌های شناور الزامی است؟

خیر شرکت در آزمون رشته‌های شناور الزامی نبوده و  فقط شرکت در رشته اصلی الزامی است.

پیشنهاد ویژه: بسته آموزشی گنجینه طلایی، از انتخاب موضوع تا دفاع فوق‌العاده پایان نامه   کلیک کنید

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.