ثبت پروپوزال در ایرانداک چگونه است؟
ثبت پروپوزال در ایرانداک چگونه انجام می شود؟ اگر در مقطع ارشد و دکتری تحصیل میکنید لازم است بدانید که برای گرفتن مدرک تحصیلی، باید تحقیقاتی را تحت عنوان پایان نامه در رشته و گرایش تخصصی خود انجام دهید و در پایان دوره تحصیلی خود، در حضور اساتید راهنما و داوران هیات علمی از تحقیقات خود دفاع کنید. اما یکی از مهمترین شرایط پذیرش این تحقیقات توسط اساتید، جدید و منحصر بودن موضوع تحقیق است. به عبارت دیگر اگر موضوع تحقیق شما تکراری باشد و در گذشته دانشجویان دیگری نیز تحقیقات مشابه شما را انجام داده باشند، موضوع انتخاب شده شما مورد قبول داوران قرار نمیگیرد.
پس شما قبل از نوشتن پروپوزال و پایان نامه خود باید از تکراری نبودن موضوع مطمئن شوید. اما برای تسهیل در کار شما و جستجوی پایان نامه های گذشته، سامانهای به نام ایرانداک پایه گذاری شده است که شما پس از انتخاب موضوع نوشتن پروپوزال خود، موضوع انتخابی خود را در این سامانه ثبت میکنید تا دانشجوهای دیگر هم زمان با شما به تحقیق در موضوع مشابه اقدام نکند. بنابراین دانشجوهای ارشد و دکتری میتوانند به این سامانه مراجعه کرده و از تکراری نبودن موضوع انتخابی خود اطمینان حاصل کنند. اما روش ثبت پروپوزال در ایرانداک به چه صورت است؟ در ادامه این مطلب همراه کلام سبز باشید تا قدم به قدم نحوه ثبت پروپوزال در ایرانداک را به شما آموزش دهیم.
ایرانداک چیست؟
قبل از آن که به شما بگوییم که چه طوری میتوانید پروپوزال خود را در ایرانداک ثبت کنید، لازم دانستیم با سامانه ایرانداک و شرایط آن کمی آشنا شوید. ایرانداک یا پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات در واقع به منظور ثبت اسناد علمی معتبر ایران در سال ۱۳۴۷ تاسیس شد. نام این سامانه از روی نام انگلیسی Iranian Documentation Center گرفته شده است. از اسناد و مدارک علمی و کتب علمی ثبت شده در این سایت میتوان به: کتابهای نگارشی، ترجمه و گردآوری شده، مقالات علمی شامل مقالات نشریهای و مقالات همایشی، طرح های پژوهشی و غیره اشاره کرد. علاوه بر این ایرانداک وظیفه ثبت پایان نامه های انجام گرفته در داخل ایران را نیز بر عهده دارد.
پژوهشگاه ایرانداک اکنون دارای ۳ پژوهشکده است که این پژوهشگاه ها کار پژوهش، آموزش و مدیریت اطلاعات علمی و فناورانه را به عهده دارند. این پژوهشگاه در واقع وظایف خود را به کمک بیش از ۱۵۰ عضو هیئت علمی دانشگاه و کارشناسان متخصص انجام میدهد. این پژوهشگاه پایگاههای مختلفی دارد که از مهم ترین آنها میتوان به پایگاه اطلاعات علمی گنج اشاره کرد.
نحوه ثبت پروپوزال در ایرانداک
برای ثبت پروپوزال در ایرانداک لازم است اقدامات زیر را انجام دهید.
۱. قبل از انجام هر کاری لازم است ابتدا وارد آدرس سایت ایرانداک شوید. در صورتی که از قبل در این سیستم عضو شده اید، از قسمت ورود به سامانه به سایت مورد نظر وارد شوید. در غیر این صورت باید بر روی گزینه نام نویسی کلیک کنید.
۲. در مرحله نام نویسی باید تمام اطلاعات خواسته شده را به طور کامل ثبت کنید.
۳. پس از آن که اطلاعات شخصی خود را برای نام نویسی به طور کامل ثبت کردید، پیامی تحت عنوان “برای تایید حساب کاربری به رایانامه خود بروید و روی لینک ارسالی کلیک کنید” برای شما به نمایش دی میآید.
۴. در این موقع باید به رایانامه خود بروید و روی لینک ارسال شده، کلیک کنید تا بتوانید ثبت نام خود را کامل کنید.
۵. پس از آن لازم است از قسمت ورود به سامانه با رایانامه و گذرواژه مشخص شده به سامانه ثبت وارد شوید.
۶. بعد از آن که وارد سامانه شدید و به پروفایل مخصوص خود ورود پیدا کردید، در مرحله اول بر روی پیشنهاد و سپس بخش پروپوزال کلیک کنید.
۷. در این بخش باید اطلاعات شخصی و تحصیلی خود را با دقت وارد کرده و سپس اطلاعات مربوط به پروپوزال خود را نیز تکمیل کنید.
۸. در مرحله بعدی ثبت پروپوزال در ایرانداک، وارد بخشی میشوید که اطلاعات مربوط به اساتید راهنما و مشاوران در سیستم ثبت میشود.
۹. پس از تکمیل اطلاعات اساتید راهنما و مشاور، اطلاعات پروپوزال تکمیل میشود و شما در مرحله بعد باید اطلاعات محتوای پروپوزال خود را در سیستم ثبت کنید.
۱۰. پس از آن که اطلاعات پروپوزال را ثبت کردید، وارد مرحله بعدی یعنی بارگذاری پروپوزال خود میشودید. در این مرحله شما باید فایل های متنی پایان نامه یا رساله خود را به دو صورت WORD و PDF در سایت بارگذاری کنید.
۱۱. پس از بارگذاری پروپوزال، باید روی گزینه ثبت پرداخت کلیک کنید. برای پرداخت هزینه ثبت پروپوزال خود در ایرانداک، باید مشخصات فردی به همراه حساب بانکی خود را در این بخش وارد کرده و هزینه را به طور کامل پرداخت کنید.
۱۲. در آخر پس از واریز کردن هزینه، یک کد رهگیری به نشانه اتمام انجام کار برای شما ارسال و پروپوزال شما در ایرانداک ثبت میشود که برای پیگیری بعدی باید از آن استفاده کنید.
نکته مهم: پس از آن که پروپوزال خود را در ایرانداک ثبت کردید و کد رهگیری برای شما ارسال شد، فایل ورد شما برای بررسی در اختیار کارشناسان ایرانداک قرار میگیرد. ۷۲ ساعت پس از تایید دانشگاه، از سوی سیستم ایران داک ایمیلی مبنی بر گواهی پذیریش پروپوزال دانشجو به ایمیل شما ارسال میشود.
کلام آخر
همانطور که در بالا مشاهده کردید، ما سعی کردیم تمام مراحل ثبت پروپوزال در ایرانداک را برای شما توضیح دهیم و شما را بیشتر با این سامانه آشنا کنیم. باز هم اگر در رابطه با این موضوع دچار مشکل شدید یا سوالی برایتان پیش آمد، حتما آن را با ما در میان بگذارید. مطمئنا در صورت امکان شما را راهنمایی خواهیم کرد.
پیشنهاد ویژه: بسته آموزشی گنجینه طلایی، از انتخاب موضوع تا دفاع فوقالعاده پایان نامه کلیک کنید
دیدگاهتان را بنویسید