چگونه با مخاطبان ارتباط برقرار کنیم؟
معمولا کسانی که قصد ارائه سخنرانی دارند با این مشکل مواجه اند که ممکن است نتوانند به درستی ارتباط با مخاطبان برقرار کنند. این مقاله می تواند به شما کمک که چطور در شروع یک ارائه بتوانید ارتباط با مخاطبان برقرار کنید.
سخنرانان حرفه ای از همان کلمه اول، مخاطبین خود را مجذوب می کنند. ممکن است از همان لحظه اول، با سکوت و مرکز توجه قرار دادن آن، توجه آنان آنها را جلب نمایند. اغلب اوقات، وقتی خودم روی صحنه می روم، برای چند ثانیه اول سکوت می کنم، سپس با شور و حرارت زیاد، این جمله را میگویم: ” متشکرم از این که اینجا هستید به شما قول میدهم از این جلسه لذت کامل را ببرید و آنچه مد نظر دارید از این سخنرانی به دست آورید.” این آغاز سوال بسیاری از مخاطبین که “شک دارم جلسه ی خوبی باشد؟” را پاسخ می دهد. همه لبخند میزنم و آرام هستند سوالات کلیدی آنها داده میشود. سخنرانان حرفه ای، تمام مخاطبین را در لبه صندلی نگه می دارند، با پرسش و پاسخ و مکث های آگاهانه، به پاسخ های مورد نظر میرسد ونکات قابل توجهی اشاره میکنند. آنان برای بیان نکات ،حتا ازداستان های مختلف نیز بهره میگیرند.
با آنها مثل دوست برخورد کنید. بکوشید لبخند را در نگاه مشتاق آنها نگه دارید! تفکر مثبت را درذهن آنها جای دهید و از هر روشی که به ذهنتان می رسد استفاده کنید. طبق این اصل، کسی که سوال می پرسد، کنترل و تسلط کامل روی امور دارد. پس وقتی سوال می پرسید، تمام توجه مخاطب خود را برای پاسخگویی به سوال جلب می کنید. ذهن آنها روی جواب متمرکز میشود و بدین ترتیب روند امور طبق خواسته شما خواهد بود.
یادتان باشد صحبت کردن مثل فروختن نیست. همیشه پا روی ترمز نگه دارید. توقف کنید. سوال بپرسید و منتظر جواب بمانید.از مکث های دراماتیک یا سکوت های خاص استفاده کنید. در وسط جمله ها از مکث های دراماتیک استفاده نمایید و این کار را قبل از رفتن به سراغ مبحث اصلی انجام دهید. سخنرانان حرفه ای، زمان را به دقت کنترل می کنند و در آن داستان های مختلف را بیان می نمایند.
همانطور که قبلا گفتم مکث ها را به دقت کار میبرند. از بدن و صدای خود استفاده کنید. سخنرانان حرفه ای کمی بلند تر از بقیه صحبت میکنند و با چنین کاری، نسبت به آنچه میگویند اعتماد بیشتری از سوی مخاطبانشان جلب مینمایند.آنان از بدن خود به بهترین حد ممکن استفاده می کنند،سرشان را بیشتر از حد معمول تکان میدهند، لبخند می زنند و بیش از همه حرکت و جنب وجوش دارند. برای مثال اگر می خواهید نکته مهمی را عنوان کنید دست ها را باز نمایید و صدا را کمی بالا ببریم اگر می خواهید نکته ی خاصی را به عنوان کنید انگشتان دست را به هم بفشارید وبه آرامی به سمت مخاطبین خم شوید. اما به طور کلی، گرم و مشتاق به مخاطبین خود لبخند بزنید! مثل بابا نوئل چشمک بزنید! از خود پذیرایی کنید! شاد باشید و به شکلی صحبت کنید که هر لحظه بهترین تجربه برای شما باشد.
منبع:قدرت بیان – برایان تریسی
ترجمه: مریم کاویانی
پیشنهاد ویژه: فیلم آموزشی صفر تا صد جلسه دفاع از پایان نامه
دیدگاهتان را بنویسید