مقاله ISI چیست؟
شاید بتونم بگم همه دانشجویان ارشد و دکترا آرزوی نوشتن این نوع از مقاله و چاپ اونو در یک مجله معتبر دارند. یادمه اولین باری که شروع به نوشتن مقاله کنفرانسی کردم؛ استادم به من گفتند اگر در این کار تخصص و تجربه لازم رو پیدا کنم به راحتی میتونم در مجلات معتبر مقاله چاپ کنم.
وجود یک مقاله با کیفیت بالا در مجلات معتبر تاثیر زیادی در زندگی کاری و تحصیلی من داشت. من اوایل دانشجوییم مقاله کنفرانسی مینوشتم. در حقیقت انواع مقاله علمی رو مطالعه کردم و دیدم مقاله کنفراسی از همه سادهتره و مناسب کسایی مثل منه که تازه شروع به نوشتن مقاله کردن.
بعد از قبول شدن در کارشناسی ارشد دیگه باید مقالات قویتری ارائه میدادم. به همین دلیل شروع به آشنایی با نحوه نوشتن مقاله علمی پژوهشی و مقاله ISI کردم. چون شیوه آموزشی من پژوهش محور بود حتماً باید پایان نامه مینوشتم. به همین دلیل به راحتی میتونستم هم تبدیل پایان نامه به کتاب انجام بدم؛ و هم مقاله از دل پایان نامم استخراج کنم.
البته بعدها که با توجه به نکات مهم در انتخاب استاد مشاور، یک استاد مشاور با تجربه انتخاب کردم؛ ایشون به من گفتند اگر یک پایان نامه پر محتوا بنویسم به راحتی میتونم از دل پایان نامه مقاله ISI استخراج کنم. برای استخراج هر نوع از مقاله از پایان نامه باید تسلط کافی روی پایان نامه وجود داشته باشه.
این تسلط در صورتی به دست میاد که شما خودتون پایان نامه رو نوشته باشید. البته اگر پایان نامه هم نداشته باشید میتونید با انجام یک کار علمی و پژوهشی مقاله ISI بنویسید. الزاماً همه افرادی که این سبک از مقاله رو مینویسن پایان نامه ندارن.
فقط کار پژوهشی قوی انجام دادن. این نوع از مقاله سبک مخصوص به خودش داره. به همین دلیل تصمیم گرفتم درباره مقاله آی اس آی اطلاعات لازم و کافی رو در اختیارتون بذارم. پس در ادامه همراه من باشید تا با همه چیز درباره مقاله ISI چیست؟ آشنا شوید.
ISI چیست؛ بررسی تاریخچه
ISI مخفف عبارت Institute for Scientific Information به معنای موسسه اطلاعات علمی است. این موسسه درسال ۱۹۶۰ بوسیله یوگن گرفیلد تاسیس شد. این موسسه درسال 1992 توسط آقای تامسون خریداری شد و درحال حاضر بعنوان موسسه اطلاعات علمی تامسون شناخته می شود. هم اکنون موسسه ISI قسمتی از شرکت تامسون رویترز است. از مهمترین کارهایی که این موسسه میکند این است که در ابتدا به بررسی کل نشریات جهان میپردازد و سپس نشریات معتبر را شناسایی میکند.
این کار برای آن است که همانطور که گفتیم بتواند مقالات معتبر را در مراکز علمی و تحقیقاتی فهرست نماید. پژوهشگران برای دستیابی به مقالات این موسسه باید هزینه مقاله isi را پرداخت نمایند. اما پرداخت هزینه ارزش زیادی دارد. زیرا این موسسه خدمات دیگری مانند پایگاههای داده، فهرست کتاب و انواع مقالات را به شما ارائه خواهد داد.
به همین دلیل شما عزیزان به راحتی میتوانید به انواع مقالات علمی معتبر از سراسر جهان دست پیدا کنید.
این خدمات همه به صورت اختصاصی برای پژوهشگران آماده شده است. از مهمترین این خدمات میتوان به نمایهسازی نقلقولها و تحلیل آنها اشاره کرد. از مهمترین این خدمات میتوان به نگهداری دادههای نقلقولهای مقالات هزاران نشریه دانشگاهی اشاره کرد.
اما چرا وجود این پایگاه داده ضرورت دارد؟
این پایگاه داده افراد را قادر میسازد که متوجه شوند کدام مقالهها بالاترین ارجاع را داشته و کدام مقالات از این مقاله اقدام به نقل قول مطلبی کردهاند.
آیاِسآی، هر سال اقدام به تهیه گزارشی با نام گزارش استنادی مجلات علمی میکند. همچنین در این گزارش به رتبهبندی مجلات نمایهشده میپردازد.
برای رتبهبندی از شاخص مخصوصی استفاده میشود که به این شاخص ضریب تاثیرگذاری گفته میشود.
این شاخص از مهمترین شاخصها برای سنجیدن اعتبار علمی مجلات علمی به شمار میآید.
بررسی وضعیت ISI در ایران
وضعیت آی اس آی در ایران چگونه است؟
شما نمیتوانید در کشور ایران سیستم داخلی را جهت داوری فعالیتهای پژوهشی پیدا کنید. به همین خاطر داوری توسط سیستمهای خارجی انجام میشود. یکی از این سیستمها، آی اس آی میباشد.
برای داوری فعالیتهای پژوهشی این سیستم در کشور ما به کار برده میشود.
همچنین بخشنامهای در وزارت علوم درباره این موضوع تهیه شده است. براساس این بخشنامه مقالات علمی پژوهشی آی اس آی دارای امتیاز هستند. به عنوان مثال در پایان نامه و رساله دکترا داشتن مقاله آی اس آی امتیاز و نمره به شمار میآید.
به همین دلیل موسسه آی اس آی در کشور ما به دلیل دادن ارزش به کارهای پژوهشی برای رساله دکتر و یا بالا رفتن درجه علمی اساتید، دارای شهرت بالایی است.
از بزرگترین ویژگیهای این موسسه میتوان به عملکرد صادقانه و بدون هیچگونه غرضورزی در نمایه کردن نشریات اشاره کرد.
همچنین حدود 12000 ژورنال در زمینههای مختلف در این موسسه موجود است.
در واقع آی اس آی مرکزی جهت فهرست کردن کلی مهمترین مجلههای منتشر شده در سرتاسر جهان برای مبادله اطلاعات بین افراد پژوهشگر است. همچنین باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که اگر بار علمی مجلهای پایین بیاید آن مجله از لیست مقالات آی اس آی خارج میشود.
امتیازات مقاله ISI
میزان امتیاز چاپ مقاله ISI در هنگام استخراج مقاله از پایان نامه در دانشگاههای مختلف متفاوت است. به همین دلیل شما باید آیین نامه دانشگاه را مطالعه و یا با استاد راهنما و مشاور در این زمینه صحبت کنید. استاد مشاور و استاد راهنما از میزان امتیاز به خوبی اطلاع دارند. اما میزان امتیاز در بیشتر دانشگاهها به شرح زیر است:
- چاپ مقاله علمی – پژوهشی: نیم نمره.
- چاپ مقاله ISI یک نمره تا 2 نمره.
- چاپ مقاله WOS با ایمپکت فکتور کمتر از یک و یک و نیم نمره.
- چاپ مقاله در مجلات WOS با ایمپکت فکتور: بالاتر از یک تا ۲ نمره
علاوه بر این افرادی که در کشور دیگری تحصیلات دکترا خود را به اتمام رساندهاند؛ جهت تایید مدرک حتماً باید مقاله در مجلات WOS به چاپ برسانند. این مقاله حتماً باید از رساله دکتر استخراج شده باشد. مقاله ISI در ارتقا شغلی و تحصیلی یک فرد تاثیر بسیار زیادی دارند.
همچنین باعث افزایش حقوق فرد نیز میشود. بسیاری از شرکتها افراد دارای سابقه علمی و دارای این نوع از مقالات را زودتر استخدام میکنند. چون این سبک از مقالات نشان میدهد یک شرکت دارای پرسنل با تجربه و دانش کافی است.
اهمیت مقاله ISI
رشد و پیشرفت یک جامعه در گرو تحقیق و پژوهش است. در حقیقت کلیه تحقیقات و پژوهشهایی که از زمان گذشته تا زمان حال در جوامع مختلف انجام شده تاثیر زیادی در تحول زندگی افراد و جامعه داشته است. شاید به همین دلیل بعضی از کشورها و جوامع نسبت به سایر کشورها و جوامع دیگر رشد بیشتری داشتهاند. بهترین راهکار برای پژوهش، ارائه مقالههای علمی پژوهشی و چاپ آنها در مجلات معتبر پژوهشی است.
دستهبندی موسسه ISI چگونه است؟
سه دسته در این موسسه کار سنجش علوم منتشره را انجام میدهند.
- دسته اول (SCI)
در دسته اول موضوعات زیر بررسی میشود:
- علوم کشاورزی
- زیست محیطی
- مهندسی
- فناوری و علوم کاربردی
- علوم پزشکی و زیستی
- علوم فیزیکی و شیمیایی
- دسته دوم (SSCI)
- در دسته دوم موضوعات زیر بررسی میشود:
- علوم اجتماعی
- جامعه شناسی
- ارتباطات
- علوم تربیتی
- روانشناسی و مدیریت
- دسته سوم (Art&Humanities)
در دسته سوم موضوعات زیر بررسی میشود:
- هنر
- ادبیات
- تئاتر و هنر های نمایشی
- مذهب
- تاریخ معماری
- رادیو و تلویزیون و موسیقی
از مهمترین اجزای یک مقاله علمی پژوهشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عنوان
- نام نویسنده یا نویسندگان
- اطلاعات تماس
- چکیده
- واژگان کلیدی
- مقدمه
- مبانی نظری تحقیق
- روش تحقیق
- یافته های تحقیق
- بحث و نتیجه گیری
نحوه ارزیابی درISI چگونه است؟
یکی از بزرگترین سوالاتی که به ذهن افراد خطور میکند این است که نحوه ارزیابی در ISI چگونه است؟ موسسه ای اس ای به صورت دقیق پروسه ارزیابی را انجام میدهد. کلیه مجلاتی که میخواهند در فهرست این موسسه قرار بگیرند باید سه شماره پایانی خویش را برای موسسه ارسال کنند. تمام مجلات پیش از گزینش برای حضور در فهرست این موسسه باید بعضی مراحل را طی نمایند. از مهمترین این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- داشتن کلیه استانداردهای در نظر گرفته شده از سوی این موسسه
- دارای تقویم زمانی برای انتشار منظم
- دارای هیات تحریریه در سطح جهانی
- استفاده از زبان انگلیسی در متن نوشته به جای سایر زبانها در صورت امکان
- بیان منابع تامین مقالهها
- عدم مشابهت محتوای مقالهها و بیان مطالب جدید و بروز
- مقالات دارای تنوع و مقالاتی که خوانندگان را در سرتاسر جهان مورد توجه قرار داده باشند در الویت قرار دارند.
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که میخواهید مقاله خود را به مجلات آی اس آی ارسال نمایید؛ باید فرم چگونگی نگارش مقاله ISI را از مجله مورد نظر تهیه نمایید. سپس چکیده مقاله را همانطوری که در این فرم بیان شده تایپ و آماده نمایید. در حقیقت در این فرم آیین نگارش و موارد دیگر بیان شده است.
بررسی برجستهترین معیارهای ISI برای نمایه کردن مجلهها
اگر به سایت ای اس آی مراجعه کنید میتوانید ببینید که در این سایت 4 آیتم به عنوان مهمترین ملاکها برای نمایه شدن مجله ذکر شده است:
- توجه به زمانبندی
نظم و ترتیب برای این موسسه بسیار مهم است. به همین دلیل باید مشخص کنید که مجله شما به صورت ماهانه، فصلی و یا … منتشر میشود.
- دارای پروسه داوری
مجله باید دارای پروسه داوری باشد.
- رعایت قوانین نشر بینالمللی
در سطح بینالمللی برای نگارش قواعدی تنظیم شده است. در هنگام چاپ مجله این قواعد نگارشی باید در مجله رعایت شده باشد.
- بهتر است مقاله آی اس آی به زبان انگلیسی باشد. اما میتوان از زبانهای دیگر هم استفاده کرد. فقط باید
- اسامی نویسندگان
- عنوان
- چکیده
- کلمات کلیدی
- منابع و مآخذ انگلیسی باشند.
- رعایت حوزه بینالمللی
مجله باید قابل استفاده و مطالعه برای همه پژوهشگران در سرتاسر جهان باشد. به همین دلیل نباید برای یک حوزه جغرافیایی خاص باشد.
- عدم وجود مجله مشابه
قطعاً انتشار مجله مشابه در یک حوزه با سایر مجلات به آن مجله آسیب وارد میکند. مگر اینکه معیارهایی در آن مجله استفاده شود که باعث برتری او نسبت به سایر مجلات شود.
- انتشار توسط افراد معروف
افرادی که اقدام به انتشار مجله میکنند باید کسانی باشند که از لحاظ علم و دانش در میان مردم شناخته شده باشند.
- نداشتن تابعیت یکسان
کسانی که در انتشار مجله دخالت دارند از یک تابعیت نباشند. به عنوان مثال همه انگلیسی نباشند.
چرا بعضی از مقالات آی اس آی در نشریات علمی پذیرفته نمیشوند:
از مهمترین دلایل عدم پذیرش چکیده یک مقاله isi در نشریات علمی شامل موارد زیر میشود:
- وجود ابهام: گاهی بعضی از موضوعات انتخابی دارای ابهام برای خوانندگان هستند. اینگونه موضوعات پذیرفته نمیشوند.
- وجود مقالات مشابه: همانطور که گفتیم برای این مجلات نوآوری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. پس مقالاتی که نوآوری نداشته باشند و شبیه آنها قبلاً چاپ شده باشد، رد میشود.
- انجام نمونهگیری نادرست: گاهی اوقات نمونهگیری برای جامعه آماری به درستی انجام نمیشود.
- عدم به توجه به اصول نگارشی: همانطور که قبلاً گفتیم هر نشریهای دارای یک فرم است. در این فرم اصول نگارشی به صورت کامل بیان شده است. مقاله باید براساس دستورهای این فرم نوشته و تنظیم شود. در صورت عدم رعایت اصول نگارشی مقاله رد میشود.
- عدم بیان درست ارقام آماری: گاهی اوقات در ارقام آماری ابهامهایی وجود دارد. این ابهام باعث رد شدن مقاله میشود.
- عدم وجود نتیجهگیری: یک مقاله علمی و پژوهشی باید دارای نتیجه باشد. در نتیجهگیری پاسخ سوالی که برای آن مقاله نوشته شده باید بیان شود. در صورتی که مقاله دارای نتیجهگیری نباشد ناقص بوده و رد میشود.
- چکیده طولانی یا بیش از حد کوتاه: برای چکیده تعداد کلمات حداقل و حداکثر مشخص شده است. اگر تعداد کلمات چکیده از این تعداد کمتر یا بیشتر باشد، مقاله رد خواهد شد.
- وجود مشکلات نگارشی: یک مقاله آی اس آی یک مقاله بینالمللی بوده و نباید دارای مشکلات نگارشی مانند غلط تایپی و… باشد.
- نبود ارتباط بین موضوع و نشریه: برای چاپ یک مقاله ISI در یک نشریه باید موضوع مقاله با موضوع نشریه تناسب داشته باشد. به عنوان مثال نمیتوان یک مقاله در زمینه کشاورزی را در یک مجله با موضوع مهندسی مکانیک چاپ کرد. این دو هیچ تناسبی با یکدیگر ندارند.
آشنایی با لیست ژورنالهای آی اس آی
فهرست ژورنالهای آی اس آی به کلیه ژورنالهایی که در تامسون رویترز منتشر شده ISI گفته میشود. در زیر با دستهبندی نمایههای آی اس آی در حوزههای متفاوت آشنا میشوید:
- Science Citation Index Expanded با نام اختصاری SCI
این دسته از ژورنالها اعتبار بسیار بالایی دارند.
- Social Science Citation Index Source Publication با نام اختصاری SSCI
این مجله نیز دارای اعتبار علمی لازم برای چاپ مقاله آی اس آی است.
- نمایه Arts and Humanities Citation Index با نام اختصاری SCIE
این دسته از ژورنالها دارای اعتبار علمی مناسب هستند. به همین دلیل با خیال راحت میتوانید مقاله خود را در آنها به چاپ برسانید.
آشنایی با لیست مجلات ISI
آشنایی با لیست مجلات آی اس آی از چند روش امکانپذیر است. در ادامه به این روشها اشاره میکنیم:
- سایت تامپسون رویتر از بهترین سایتها برای آشنایی با لیست مجلات آی اس آی است.
- در گوگل میتوانید اسم مجله را با اضافه کردن com به انتهای اسم مجله سرچ نمایید.
- در سایت جهاد دانشگاهی نیز میتوانید لیست مجلاتISI را مشاهده نمایید.
- پایگاه استنادی جهان اسلام نیز از مهمترین مکانهایی است که میتوانید لیست مجلاتISI را مشاهده نمایید.
از کجا بفهمیم مقاله isi است؟
با بررسی نشریاتی که در لیست سایت آی اس آی قرار دارند به راحتی میتوان متوجه شد کدام مقاله آی اس آی است. این نشریات را میتوانید در سایت جهاد دانشگاهی و… مشاهده نمایید.
کلام آخر
مقاله ISI چیست؟ اهمیت این نوع از مقاله علمی پژوهشی به قدری زیاد است که دانشجویان به محض ورود به دانشگاه با این واژه به سرعت آشنا میشوند. اگر شما هم میخواهید آینده کاری و تحصیلی روشنی را برای خود رقم بزنید، حتماً باید با این نوع مقاله آشنا شوید.
نوشتن مقاله ISI تاثیر زیادی در کسب امتیاز در پایان نامه و رساله دکترا دارد. البته باید مقاله حتماً از دل پایان نامه یا رساله استخراج شده باشد. البته دانشجویان در صورتی میتوانند این کار را انجام دهند که کار پژوهشی با ارزش بالا انجام داده باشند. موسسه آی اس آی از معتبرترین موسسات در زمینه شناسایی مجلات معتبر در زمینه چاپ مقالههای علمی پژوهشی است.
این موسسه یک فهرست از مقالات معتبر تهیه کرده که برای دستیابی به این مقالات باید هزینه پرداخت شود. اگر بعد از مدتی یکی از این مجلات مقالات بیکیفیت یا کیفیت پایین را منتشر کند؛ این موسسه اسم مجله را از لیست خود خارج میکند.
پیدا کردن لیست مجلات آی اس آی از دیگر دغدغههای پژوهشگران است. از طریق سایت تامپسون رویتر، سایت جهاد دانشگاهی، پایگاه استنادی جهان اسلام و… میتوانید لیست مجلات آی اس آی را مشاهده نمایید.
پیشنهاد ویژه: بسته آموزشی گنجینه طلایی، از انتخاب موضوع تا دفاع فوقالعاده پایان نامه کلیک کنید
دیدگاهتان را بنویسید