آموزش کاربردی و گام به گام انتخاب موضوع پایان نامه و مقالات علمی

آخرین بروزرسانی: 1402/02/08

گام نخست را صحیح، اصولی و محکم بردارید...

چرا اغلب دانشجویان در انتخاب موضوع پایان نامه سردرگم هستند؟

چرا اغلب علاقه‌ای به موضوع خود ندارند و زود بی‌انگیزه می‌شوند؟

چرا هر چه در گوگل جستجو می‌کنند نمی‌توانند موضوع خوبی پیدا کنند؟

چرا بعد از گذشت چند ماه به فکر تغییر موضوع پایان‌نامه خود هستند؟

چرا هزینه زیادی بابت انتخاب موضوع و کارهای پایان نامه به دیگران پرداخت می‌کنند؟

دانشجوی جدید

با دیدن این آموزش چه چیزی یاد خواهم گرفت؟

چرا این فیلم آموزشی را تولید کردم؟

زمانی که دانشجوی ترم اول کارشناسی ارشد بودم گاها می‌دیدم برخی از دانشجویان ترم‌های بالاتر درگیر انتخاب موضوع پایان‌نامه هستد و آموزش خاصی هم برای این کار ندیده بودند. به همین خاطر اشتباهات زیادی انجام می‌دادن.

مثلا همین جوری یه موضوع را سرچ می‌کردن و بعد کمی بالا و پایین یه جمله از توش در می اومد. خیلی موقع‌ها اساتید و دانشگاه تایید نمی کردن که باعث می شد دانشجوها سردرگم بمونن و یا اگر از سد این مرحله هم رد می شد و دانشگاه تایید می کرد، بعد از مدتی دچار مشکل می شدن.

مثلا یکی از دوستان می گفت ای کاش این کلمه را در موضوع خودم نیاورده بودم چون حالا باید به خاطر اثبات همین کلمه کلی هزینه کنم و زحمتم دو برابر میشه، یا دانشجویی دیگه می گفت ای کاش بیشتر دقت می کردم چون اصلا به این موضوع علاقه ندارم و کلی دردسرهای دیگه…

پس این طور شد که من سعی کردم ساعت های زیادی را مطالعه و بررسی کنم تا بتونم برای خودم یه موضوع خوب انتخاب کنم تا دچار تجربیات تلخ دیگران نشم. توی این راه کلی تجربه کسب کردم و بعد هم تصمیم گرفتم با مطالعه و تلاش بیشتر بتونم آموزشی خوب برای سایر دانشجویان تهیه کنم که در زمان، هزینه اون ها صرفه جویی بشه و با احساس عالی و اعتماد به نفس بالاتری سراغ کار پژوهشی خودشون برن.

اما وجه مشترک اغلب دانشجویان برای انتخاب موضوع پایان نامه دو روش زیر هست:

۱- پرسش از اساتید و دانشجویان باتجربه تر

۲- جستجو در گوگل

اما معمولا در هر دو مورد به نتیجه مطلوبی نخواهیم رسید.

می پرسید چرا؟! خب ادامه داستان را مطالعه کن.

مشکل اینجا بود که وقتی از اساتید می پرسیدیم که چه موضوعی را انتخاب کنیم در ۹۵ در صد اوقات تنها به یک جمله کلی کتفا می‌شد:

“ببین به چه موضوعی علاقه داری، اون را انتخاب کن.”

البته این جمله کاملا درستی بود اما کل ماجرا نبود و امثال سوالات زیر مدام در ذهن ما می گذشت که:

چه موضوعاتی هست که به اون علاقه پیدا کنیم؟

اصلا چطوری میشه موضوعات را پیدا کنیم؟

خب حالا از کجا شروع کنیم؟

به فرض که به موضوعی هم علاقه‌مند بودیم؛ آیا این اطمینان وجود داشت که در بین راه به موضوعی جذاب‌تر علاقه‌مند نشویم ؟

آیا از بین ده ها  ملاک مهم برای انتخاب موضوع فقط باید یک ملاک (علاقه مندی) توجه کنیم؟

و …

و اما یک اشتباه که به ناچار آن را انجام می دادیم این بود که فورا سراغ گوگل می رفتیم و شروع به سرچ کردن می کردیم.

یک ساعت، یک روز، و چندین روز سرچ می کردیم و حتی گاهی خود من متوجه می شدم حدود یک ساعت هست که دارم اخبار، مطالب سرگرم کننده و … را مطالعه می کنم بعد از کلی جستجو به جز چند تا موضوع تکراری و نه چندان علمی چیز دیگری برای انتخاب موضوع پایان نامه نمی دیدم.

با اندک راهنمایی های که با زحمت بدست آوردم توانستم بعد از کلی تلاش موضوع پایان نامه را انتخاب کنم و بعد از حدود هشت ماه توانستم آن را دفاع کنم.

اما سوال اینجاست که چرا این داستان برای اغلب دانشجویان رخ می دهد؟

آیا در دنیای امروز موضوعات کمی برای تحقیق وجود دارد یا بر عکس بیشتر هم شده؟

آیا دانشجویان مهارت جستجوی علمی برای انتخاب موضوع دارند؟

راه حل انتخاب موضوع پایان نامه چیست؟

حالا که چندین سال گذشته و به عنوان مشاور با دانشجویان سروکار دارم این موضوع را بهتر لمس می کنم  که مهارت های لازم و حرفه‌ای در این خصوص به دانشجویان آموزش داده نشده است و اگر هم چیزی گفته شده به صورت عملی نبوده و به همین خاطر باعث اتلاف وقت در پیدا کردن موضوع و مشکلات بعدی شده است.

و اما تصمیم گرفتم که یک دوره آموزشی، البته کاملا عملی و کاربردی تدوین کنم و در اختیار دانشجویان و محققان محترم قرار بدهم تا بتوانند موضوعی علمی، بروز و مورد علاقه خود را پیدا کنند.

حتی اگر موضوع پایان‌نامه خود را انتخاب کرده‌اید باز هم این آموزش می‌تواند بسیار به شما کمک کند. چون نکات زیادی در مورد روش اصولی پژوهش در آن وجود دارد که بارها به آن نیاز پیدا خواهید کرد.

یه مثل هست که میگه: شما نباید چرخ را دوباره اختراع کنید

در واقع به جای این که ساعت ها سعی و خطا کنید تا اینکه شاید نتیجه درست بگیرید، این آموزش صدها قدم شما را جلو می‌برد.

مهم‌ترین دارایی یک فرد آرامش اوست.

گاهی اوقات به خاطر ندیدن آموزش مجبوریم ساعت‌ها کار کنیم و در اینترنت سعی و خطا انجام بدیم و حتی گاهی وقت‌ها به نتیجه مطلوب هم نمی‌رسیم و همین باعث ایجاد حس سرخوردگی و ناراحتی در ما خواهد شد که روی جنبه‌های دیگر زندگی نیز تاثیر می‌گذارد.

انتخاب موضوع پایان نامه

در این آموزش سعی شده که تمامی مطالب که ممکن است برای دانشجویان مشکل، وقت گیر و یا باعث سردرگمی می شود به صورت ساده و عملی در مرورگر اینترنت توضیح داده شود.

شما با دیدن این آموزش ۵ساعته، ساعت‌ها و بلکه روزها زمان را صرفه جویی می‌کنید و از تجربیات زیادی که با زحمت حاصل شده است به راحتی استفاده می‌کنید.

خوشبختانه این آموزش به گونه ای طراحی شده است که حتی کسانی که در حال حاضر مشغول پژوهش هستند بسیار برای آن‌ها مفید واقع می‌شود. به عنوان مثال نحوه یافتن برترین مقالات از بهترین اساتید رشته خودتان را یاد می گیرید. و با نرم افزار dt-search آشنا و روش کار کردن با آن را فرا خواهید گرفت که یک ابزار بسیار خوبی است که می توانید یک جمله خاص را از بین صد ها مقاله ای که قبلا دانلود کرده اید بدون این که تک تک آن ها را باز کنید، بیابید.

همچنین شما در طول زمان نگارش پایان‌نامه بارها نیاز دارید مقالات معتبر دانلود کنید که در این آموزش به صورت کاملا عملی و کاربردی توضیح داده شده تا بتوانید پایان‌نامه معتبری بنویسید.

اگر به سر فصل مطالب دوباره نگاه کنید می بینید که آموزش های مورد نیاز شما نیز وجود دارد.

برای یه انتخاب موضوع این همه نیاز هست آموزش ببینیم؟

نکته اول افراد حرفه‌ای هیچ وقت این طرز فکر ندارند که یک موضوع دم دستی و بدون تفکر انتخاب کنن. بلکه ساعت‌ها وقت صرف می کنن که بتونن موضوع مقاله یا پایان‌نامه خوبی انتخاب کنن چون می دونن که ممکنه یک موضوع بد یا ضعیف در میانه راه آن‌ها را سردرگم و یا از کار منصرف کند چون دچار مشکلات متعددی خواهند شد.

نکته دوم اینکه این آموزش فقط به انتخاب موضوع پایان‌نامه و مقاله نیست بلکه علاوه بر انتخاب موضوع شما کلی مطلب یاد خواهید گرفت که در طول زمان پژوهش بارها و بارها استفاده خواهید کرد.

هزینه این آموزش اگه کمتر باشه می‌خرم…

یه انسان زیرک می‌دونه که کی و کجا در زندگی سرمایه‌گذاری کنه که براش بازدهی بیشتری و مقرون به‌صرفه باشه. نکاتی که در زیر خواهم گفت نه افسانه هست و نه خیال. در این سال‌ها بارها با دانشجویانی روبه‌رو بودم و یا تلفنی صحبت کردم که گفتن ای کاش خودمان با دیدن آموزش کارمان را پیش می‌بردیم. در واقع:

شما با ندیدن این آموزش هم احتمالا روزی دفاع خواهید کرد اما به قیمت از دست رفتن زمان با ارزشی که دارید که می توانستید با خانواده باشید، از زندگی لذت ببرید، احتمالا بیشتر به شغل خود بپردازید و درآمد کسب کنید.

اگر این آموزش را نبینید هزینه‌ای را نگه می‌دارید اما در جایی دیگر ممکن است به خاطر ندانستن نکته‌ای به مشکلی بر بخورید و چون در نیمه راه هستید می‌بایست پرداخت مبلغی چندین برابر این آموزش بخواهد کارتان را انجام بدهد البته شاید…

بنابراین انسان زیرک می‌داند که کجا باید سرمایه گذاری کند.

بنابراین زمان ارزشمند خود را با کمترین هزینه بخرید.

 

مدرس این دوره آموزشی کیست؟

مدرس این دوره علی اصغر رزم جو هست که:

کارگاه آموزشی دانشگاه آزاد بندر
User Avatar
(0)
13 نظرات
1 دانش آموزان
11 دورها
Main Content