پایگاه استنادی علوم جهان اسلام چیست؟
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام چیست؟ اولین بار که این عبارت طولانی را شنیدم؛ با خودم گفتم وای خدایا چه چیز عجیب و غریبی …. این چه اسم طولانی داره. تا اینکه رفتم یه خورده دربارش تحقیق کردم و متوجه شدم شهرتشم مثل عبارتش؛ طولانی و پرآوازه. من کلاً به نوشتن انواع مقاله علمی بسیار علاقه دارم و متوجه شدم این پایگاه چقدر در زمینه جمعآوری مقالات مختلف فعالیت داره.
نام دیگر این پایگاه ISC. نکته مهم دیگهای که باید به اون توجه کنیم اینکه خیلی از افراد ISI یا ISC رو با هم اشتباه میگیرن.
حتی بسیاری از افراد تفاوت این دو پایگاه رو نمیدونن. اگر از جمله افرادی هستین که به نوشتن مقاله علاقه دارین برای چاپ اون در مجلات معتبر باید پایگاههای معرفی این مجلات رو بشناسین. از مهمترین این پایگاهها میشه به ISI یا ISC اشاره کرد.
آی اس آی یه پایگاه استنادی عالی برای بررسی عملکرد پژوهشی کشورهای مختلف جهان است. اما ISC چیست؟ در مقاله ISI به طور کامل برای شما عزیزان درباره اینکه مقاله آی اس آی چیست؛ صحبت کردم.
الان میخوام تو این مقاله به دلیل سوالات زیاد پژوهشگران و دانشجویان، درباره پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، اطلاعات کامل و جامعی رو درباره این موضوع در اختیار شما قرار بدم. البته قبل از هر چیز توضیحاتی درباره مقاله آی اس آی میذارم تا بتونید به خوبی این دو پایگاه رو هم در این مقاله با هم مقایسه کنید.
مهمترین وظایف پایگاه استنادی علوم جهان اسلام
وظایف مهم پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) به شرح زیر است:
- بررسی و تحلیل مجلات علمی مربوطه به کشورهای اسلامی
بررسی و تجزیه و تحلیل برپایه آخرین استانداردها و معیارهای روز جهان انجام میشود.
- بررسی مقالات بیشتر کشورهای جهان
این پایگاه معتبر مقالاتی مانند فرانسه، عربی، انگلیسی، فارسی را پذیرش میکند. علاوه بر این کارشناسان این پایگاه معتبر درصدد هستند که زبانهایی مانند ترکی، مالزیایی، اندونزیایی نیز در اینده به این زبانها اضافه نمایند.
- کسب اطلاعات کامل درباره فهرست مجلات معتبر
این پایگاه معتبر کلیه نشریات معتبر و با عنوان ISC را بررسی میکند.
از بین این مجلات، مجلاتی را که مورد قبول اساتید دانشگاههای معتبر است انتخاب میکند. به همین دلیل شما میتوانید مجلات معتبر را شناسایی کنید.
- فراهمآوردن مجموعهای از مقالات معتبر
نمایهسازی مقالات به افزایش بار علمی دانشجویان کمک زیادی میکند. هدف از ایجاد این پایگاه جمعآوری مجموعهای از مقالات با محتوای با ارزش و با کیفیت در یک مجله معتبر است. در این پایگاه حدود 635000 رکورد مقاله وجود دارد.
- تاکید به علوم انسانی
این موسسه بر انجام پژوهشهای علوم انسانی تاکید ویژهای کرده است.
علاوه براین در بندی از بندهای تعیین شده سیاستهای این پایگاه به طور ویژه بر انجام هرگونه پژوهش و نوآوری در زمینه علوم انسانی تاکید شده است.
- تهیه لیست از دانشمندان برتر
معرفی معروفترین دانشمندان جهان، به پژوهشگران کمک میکند تا بتوانند از طریق آشنایی با نام این دانشمندان به کارهای علمی و پژوهشی آنها دست پیدا کنند.
بررسی اعتبار مجلات ISC
آیا مجلات این پایگاه دارای اعتبار هستند؟ این یکی از مهمترین سوالاتی است که به ذهن پژوهشگران خطور میکند. پاسخ این سوال مثبت است. شما دانشجویان و پژوهشگران گرامی نباید هیچ نوع نگرانی در این زمینه داشته باشید. زیرا از نظر اکثر دانشگاهها و اساتید مقالات چاپ شده در مجلات این پایگاه دارای اعتبار هستند. به همین دلیل دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد با خیال راحت میتوانند مقالات خود را در این پایگاه استنادی به چاپ برسانند.
چاپ مقالات و پژوهشهای دانشجویان ایرانی در این پایگاه تاثیر زیادی در رشد آینده علمی و پژوهشی کشور دارد. نه تنها کشور، بلکه در سراسر جهان نیز این مقالات دارای اعتبار هستند.
مخفف آی اس آی و آی اس سی به فارسی چی میشه و معنی اینا چیه؟
در ابتدا باید با مخفف و نام فارسی و انگلیسی این دو پایگاه آشنا بشید تا در آینده این دو تا رو با هم اشتباه نگیرید.
نام پایگاه فارسی | مخفف | نام لاتین | نام فارسی |
آی اس آی | ISI | Information Institute for Scientific | موسسه اطلاعات علمی |
آی اس سی | ISC | Islamic World Science Citation Center | پایگاه استنادی علوم جهان اسلام |
مقاله ISI چیست؟
این موسسه در سال 1960 تاسیس شده است. مهمترین فعالیت این موسسه شناسایی مجلات معتبر علمی و پژوهشی و تهیه فهرست از آنها است. در ادامه با فعالیتهای این موسسه، خدمات او و اینکه اصلا مقاله ISI چیست؟ آشنا میشوید.
از مهمترین خدمات این موسسه میتوان به پدیدآوردن پایگاهی برای انواع مقاله و کتاب اشاره کرد.
به عبارت دیگر کلیه مجلات و کتابهای معتبر جمعآوری شده و نمایهسازی آنها در این پایگاه معتبر انجام میشود.
در حقیقت اگر شما بتوانید مقاله خود را در مجلات نمایه شده در این پایگاه به چاپ برسانید، به دلیل اعتبار این پایگاه، مقاله شما نیز دارای اعتبار و ارزش خواهد بود. البته باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که این پایگاه مدام اطلاعات خود را بروز کرده و مجلاتی که دارای استانداردهای این پایگاه باشند میتوانند وارد آن شوند.
علاوه بر این اگر هر یک از مجلات موجود در این پایگاه، بعد از مدتی استانداردهای لازم را رعایت نکنند از لیست این پایگاه خارج خواهند شد. پدیدآوردن این پایگاه این امکان را به پژوهشگران و دانشجویان میدهد تا بتوانند مقالات مرتبط در زمینه کاری و تحصیلی خود را مطالعه نمایند. در ادامه با برجستهترین استانداردهای این موسسه که مجلات برای قرار گرفتن در لیست این موسسه و نمایه شدن باید رعایت کنند آشنا میشوید.
- تنوع مقاله
یک مجله باید در حوزه تخصصی خود مقالات متنوعی را چاپ کند. نباید همه مقالات چاپ شده موضوعی شبیه یکدیگر داشته باشند.
- پروسه زمانی منظم برای چاپ مجله
برای این موسسه نظم و ترتیب، مخصوصاً نظم در چاپ مقالات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
- چاپ مقالاتی از سراسر جهان
یکی از مهمترین آیتمهایی که گوگل بسیار به آن اهمیت میدهد، چاپ مقالات پژوهشگران مختلف از سراسر جهان است.
- چاپ مقالات با توجه به استانداردهای موسسه
مجلاتی که اقدام به چاپ مقالات میکنند، حتماً باید ببینند که آیا مقاله مورد نظر استانداردها را رعایت کرده یا خیر؟
موسسه آی اس آی مجلات را چگونه تقسیمبندی میکند؟
این موسسه برای مجلات خود دو نوع دستهبندی را در نظر گرفته است. این دو نوع دستهبندی شامل موارد زیر میباشد:
- مجلاتISI-LISTED که در دسته مجلات بدون ضریب تاثیر قرار میگیرند.
- مجلاتJCR که از ایمپکت فاکتور یا ضریب تاثیر برخوردار هستند.
اما منظور از ضریب تاثیر چیست؟
منظور از ضریب تاثیر یا ایمپکت فاکتور، تاثیر یک مقاله روی مقالات بعدی است.
ضریب تاثیر در حقیقت نشاندهنده میزان اعتبار است.
ضریب تاثیر برای نشان دادن میزان رجوع به یک مقاله استفاده میشود.
این ضریب تنها برای مجلاتی تعریف شده است که مقالات با کیفیت و معتبر را چاپ میکنند.
به ضریب تاثیر به طور خلاصه IF نیز گفته میشود. هرچه این عدد بالاتر باشد یعنی مجله اعتبار بیشتری دارد و همچنین مقالات چاپ شده در آن نیز معتبرتر است.
البته با استفاده از شاخصها و معیارهای دیگری نیز میتوان به ارزش و رتبه مجلات علمی پی برد. از مهمترین این معیارها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ضریب آنی یاIMMEDIACY INDEX
نام دیگر آن ضریب فوریت است.
از ویژگیهای مهم آن میتوان به محاسبه ضریب برای همان سال اشاره کرد. برای محاسبه این عدد باید میزان ارجاع سایر نشریات به انواع مقاله مجلهای معتبر در 365 روز سال را تقسیم بر تعداد مقالاتی بکنیم که در همان 365 روز در مجله چاپ شده است. معمولاً این ضریب سالانه ولی ایمپکت فاکتور مربوط به دو سال قبل مجله میباشد.
- نیمه عمر یاHALF LIFE یا نیمه عمر ارجاع یا Cited Half-Life
چرا نام این فاکتور را نیمه عمر گذاشتهاند؟ به این دلیل که از روی آن میتوان به مقدار نیمهعمر ارجاع به مقالات چاپ شده در یک مجله پی برد.
در این نیمه عمر برای محاسبه ضریب و مشاهده 50% همه ارجاعها به مجله در 365 روز، لازم است که از تاریخ ارزیابی به عقب برگردیم.
در حقیقت، این شاخص به زمانی اشاره دارد که 50% از همه استنادات به آن مجله انجام شده و نشاندهنده کاهش میزان ارجاع به آن مجله است.
هرچه این شاخص بالاتر باشد، نشان میدهد که میزان اهمیت مقالههای نشریه در طی زمان بیشتر حفظ شده و میتوان آن مقالات را برای ارجاع به کار برد.
اندازه این عدد نشاندهنده ارزش مجله است که هرچه بیشتر باشد، ارزش مجله نیز بیشتر خواهد بود.
مجلات ISI-LISTED چیست؟
این نوع از مجلهها نیز جز مجلات موسسه آی اس آی به شمار میروند.
برای چاپ مقاله در این نوع از نشریات باید حتماً، هزینه پرداخت نمایید. این نوع از مجلات فاقد ضریب تاثیر هستند. این مجلات دارای اعتبار هستند؛ اما بهتراست شما مقالات خود را در مجلات دارای ضریب تاثیر به چاپ برسانید. زیرا وزارت علوم و بسیاری از مراکز دانشگاهی، مقالاتی را که در مجلات دارای ایمپکت فاکتور چاپ میشوند، به رسمیت میشناسند.
آشنایی با فهرست JCR
امیدوارم تا الان با موسسه آی اس آی و خدمات آن به طور کامل آشنا شده باشید. در حقیقت موسسه ای اس آی، موسسهای است که استانداردهای کیفی مربوط به خود را در زمینه نگارش انواع مقالات علمی دارد. این موسسه مقالات و کتابهای معتبر را فهرست و در اختیار مخاطبان خود میگذارد.
این مجلات دارای ارزش بسیار بالایی هستند. به همین دلیل، هر مقالهای در این مجلات چاپ شوند، ارزش و اعتبار بالایی دارند.
آشنایی با مقاله ISC
آی اس سی نام خلاصه شده پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به لاتین است. این موسسه دقیقاً مانند موسسه آی اس آی است. با این تفاوت که مجلات و مقالههای معتبر کشورهای اسلامی را نمایهسازی میکند.
هر مقالهای که توسط این پایگاه تایید شود، مقاله ISC نام دارد. از پایگاههای معتبری علمی میتوان به آی اس آی در درجه اول و بعد از آن به اسکوپوس و بعد هم به ISC اشاره کرد. برای چاپ مقاله در این پایگاه میتوان از زبانهای فارسی، عربی، انگلیسی و هر زبانی که در آییننامه این پایگاه آمده باشد استفاده کرد.
همانطور که در مقاله نوشتن انواع مقاله علمی اشاره کردم، نوشتن مقاله شما برای این پایگاه هم باید براساس رعایت ترتیب موارد زیر باشد:
- عنوان
- چکیده
- کلمات کلیدی
- مقدمه
- مواد و روشها
- نتایج
- بحث
- نتیجهگیری
- منابع
نحوه نوشتن مقاله ISC چگونه است:
خواندن مقاله انواع مقاله علمی به شما کمک میکند تا بتوانید به راحتی انواع مقاله را بنویسید. از مهمترین نکاتی که در نوشتن مقاله برای این پایگاه باید رعایت کنید توجه به استانداردها و دستورات موجود در هر مجله است. علاوه بر این مقاله شما باید دارای کیفیت بالایی باشد.
ISCمهمترین مزایای چاپ مقاله
- آماده کردن رزومهای قوی برای قبولی در آزمون دکترا
- آماده کردن رزومهای قوی برای استخدام در شرکتهای معتبر
- شناختهشدن در بین پژوهشگران جهان اسلام
- ارتقا شغلی و افزایش حقوق و مزایا
- افزایش رتبه اساتید
- دارای هزینههای پایین چاپ نسبت به نشریات خارجی
- دارای مدت زمان کم برای داوری
- دارای پذیرش آسانتر نسبت به مقالات خارجی
- کسب نمره برای پایان نامه
رتبهبندی مجلات ISC چگونه انجام میشود؟
برای رتبهبندی مجلات در این پایگاه قوانین خاصی وجود دارد. ابتدا باید مجله درخواست خود را برای نمایهشدن از طریق ایمیل ارسال کند.
در این ایمیل باید اطلات کاملی برای پایگاه ارسال شود. کارشناسان پایگاه اطلاعات را بررسی و در صورت با کیفیت بودن آن مجله را پذیرش میکنند.
از مهمترین استانداردهایی برای پذیرش مجله در این پایگاه به آنها توجه میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- انتشار به صورت مرتب و منظم نه در فواصل نامنظم
- دارای اعضای تحریریه با تجربه و متخصص
- فعالیت در یک حوزه خاص و تخصصی
- دارای اعضای تحریریه با تجربه از مکانهای جغرافیایی اسلامی
چگونه مقالات ISC را جستجو و دانلود کنیم؟
استفاده از مقالات این پایگاه تاثیر بسیار زیادی در رشد و شکوفایی پژوهشگران از نظر علمی دارد. همه افرادی که میخواهند در این سایت جستجو انجام دهند، باید به آدرس سایت https://isc.gov.ir/fa مراجعه کنند.
سپس در قسمت جستجو، نام مجله انتخابی خود را بنویسند.
عنوان مجله به شما کمک میکند تا زودتر به نتیجه مورد نظر خود دست پیدا کنید.
همچنین در قسمت جستجو فیلترهایی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید جستجو خود را انجام دهید.
پس از پیدا کردن مجله میتوانید روی عنوان آن کلیک نمایید. پس از کلیک روی عنوان، میتوانید سایت مجله را مشاهده کنید. اگر در این پایگاه مجله و یا عنوان مورد نظر خود را پیدا نکردید، میتوانید از گزینه جستجو پیشرفته استفاده کنید.
شما عزیزان میتوانید از طریق فیلترهای زیر جستجو خود را انجام دهید:
- تمامی اقلام: در این کادر جستجو باید یک کلمه کلیدی وارد کنید. اینطوری میتوانید به کلیه عناوین مرتبط با آن دست پیدا کنید.
- عنوان: در این قسمت نیز میتوانید کلمه مورد نظر خود را سرچ کنید.
- نام نویسنده: با ورود نام نویسنده در کادر مربوطه نیز میتوانید به مقاله مورد نظر خود دست یابید.
سال انتشار نیز از دیگر مواردی است که برای پیدا کردن مقاله یا مجله مورد نظر خود میتوانید از آن استفاده نمایید.
آشنایی با لیست مجلات ISC وزارت علوم
همانطور که قبلاً گفتم؛ این پایگاه معتبرترین مجلات را برای شما نمایه میکند. همه نشریاتی که مقاله علمی پژوهشی و ترویجی معتبر دارند، توسط وزارت علوم و تحقیقات و فناوری تایید شدهاند. شما عزیزان به وسیله لینک پایین https://conf.isc.ac/fa/ قادرخواهید بود، فهرست مجلات این پایگاه را مشاهده نمایید. همچنین لیست مقالات isc نیز در این مجلات قابل مشاهده است.
آشنایی با لیست همایشهای ISC
نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که فقط همایشهای داخلی امکان ثبتشان در این پایگاه وجود دارد. همچنین کلیه همایشها باید توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تایید شده باشند. در حقیقت هر همایشی که در این پایگاه نمایه شده باشد در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز تایید خواهد شد. دانشجویان گرامی باید به این نکته مهم توجه داشته باشند که کلیه مقالاتی که توسط این پایگاه نمایه شود؛ موجب کسب امتیاز در پایان نامه و مصاحبههای دکتری نیز میشوند. شما عزیزان به وسیله لینک پایین https://mjl.isc.gov.ir/ قادرخواهید بود، فهرست همایشهای این پایگاه را مشاهده نمایید.
چگونه مقاله خود را در ISC ثبت کنیم؟
مجلاتی زیادی در پایگاه ISC نمایه شدهاند. همه افرادی که میخواهند مقاله خود را در مجلات این پایگاه چاپ کنند باید فهرست مجلات این پایگاه را بررسی کنند. پس از بررسی مجله مورد نظر خود را انتخاب کرده و مقاله را براساس زبانهای مورد قبول در آن مجله ترجمه کنید.
پس از طی همه این مراحل و سابمیت مقاله، مجله مورد نظر مقاله شما را بررسی میکند. اگر مقاله شما پذیرش شود، در آن مجله چاپ شده و همه افراد میتوانند در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC به آن دسترسی داشته باشند.
کلام آخر
آی اس سی چیست؟ پایگاه استنادی علوم جهان اسلام یکی از بزرگترین پایگاههای علمی جهان اسلام است. کلیه مقالاتی که در این پایگاه نمایه شدهاند دارای کلیه استانداردهای علمی لازم هستند. به همین دلیل این مقالات از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
هیچ تفاوتی بین نگارش مقالات ISC و ISI وجود ندارد. تنها تفاوت آنها در نوع زبان است. در نوشتن مقالات آی اس آی حتماً باید زبان انگلیسی استفاده شود. اما در نوشتن مقاله ISC نیاز به استفاده از زبان انگلیسی نیست. ترجمه زبانهای مختلف به انگلیسی و رعایت نکات گرامری و نگارشی از مهمترین و سختترین کارهایی است که برای پذیرش مقالات آی اس آی باید انجام شود.
امیدوارم با خواندن این مقاله اطلاعات کافی در مورد بزرگترین پایگاه علمی جهان اسلام به دست آورده باشید.
دیدگاهتان را بنویسید