نصب گوگل اسکولار چطور است؟
دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری برای اتمام دوره تحصیلی خود، نیاز به ارائه پایان نامه دارند. این افراد باید یک موضوع را برای پایان نامه خود انتخاب کرده و پروژه تحقیقاتی انجام دهند. برای انجام چنین پروژه ای، نیاز به یک سری منابع علمی داریم. این منابع به ما کمک میکند تا علاوه بر درک موضوع، اطلاعاتی در خصوص کارهای انجام شده کسب کنیم. مثلا قبل از ما چه کسانی بر روی این موضوع کار کرده و به چه نتایجی رسیدهاند. پیدا کردن این منابع علمی از بین حجم زیاد داده های گوگل سخت است. پس به سرویسی مانند گوگل اسکولار نیاز داریم تا موضوع مورد نظر ما را در بین مقالات علمی سرچ کند. اما نحوه نصب گوگل اسکولار روی اندروید به چه شکلی است؟ یا اصلا چنین اپلیکیشن رسمی برای نصب بر روی اندروید یا آی او اس وجود دارد؟ پاسخ این سوالات را در ادامه این مطلب از سایت کلام سبز بخوانید.
گوگل اسکولار چیست؟
گوگل اسکولار (Google Scholar) یا اسکالر، یک موتور جستجوی رایگان برای مقالات علمی و دانشگاهی است. چون در ایندکس جستجوی گوگل، بیش از صدها میلیارد صفحه وب وجود دارد. پس جستجو کردن در بین این حجم زیاد از صفحات و پیدا کردن یک مقاله علمی، کار خیلی سختی است. به همین دلیل گوگل با تقسیم کردن محتوای خود به چندین نوع مختلف، کار جستجوی کاربران خود را راحت تر کرده است. پس اگر شما یک عبارت را در گوگل اسکولار سرچ کنید، موتور جستجوگر در بین صفحات مربوط به مقالات علمی و دانشگاهی به دنبال آن میگردد. یعنی عملکردی مشابه با گوگل ایمیج ( Google Images) رای یافتن عکسی که کاربر به دنبال آن است.
مزیت استفاده از گوگل اسکولار
پیدا کردن یک مقاله علمی در بین صفحات وب و بدون استفاده از گوگل اسکالر، همانند یافتن سوزن در انبار کاه است. چون صرفا با وارد کردن یک عبارت در گوگل، موتور جستجوگر نمی تواند هدف شما از این سرچ را بفهمد. اما با سرچ کردن همین عبارت در گوگل اسکولار، گوگل میداند که باید در بین مقالات علمی و سایت های دانشگاهی به دنبال آن باشد. پس مدت زمان لازم برای سرچ کردن کوتاه تر شده و کاربر مقاله مورد نظر خود را پیدا میکند. در صفحاتی دیگری از سایت کلام سبز، اطلاعات اضافی درباره گوگل اسکولار و نحوه استفاده از آن وجود دارد. راهنمای کاملی از نحوه سرچ و دانلود مقالات از Google Scholar را نیز در این صفحات میتوانید ببینید. به همین دلیل، از بازگو کردن مطالب تکراری صرف نظر کرده و به این سوال پاسخ میدهیم که آیا اپلیکیشن اندرویدی برای گوگل اسکولار وجود دارد؟
نحوه نصب گوگل اسکولار بر روی اندروید
گوگل همواره سعی در بهبود شیوه های خدمت رسانی و افزایش سرعت موتور جستجوگر خود دارد. به همین دلیل اپلیکیشن های اندروید و آی او اس متعددی برای استفاده از سرویس های این شرکت تعریف شده است. مثلا برای چک کردن سریع پست الکترونیکی با استفاده از گوشی اندروید، نسخه اندروید Gmail وجود دارد. یا برای پیدا کردن موقعیت خود بر روی نقشه، می توان از Google Maps استفاده کرد. این سطح از خدمت رسانی و دوراندیشی، نوعی مزیت برای شرکت های ارائه دهنده خدمات محسوب میشود. چون بخش زیادی از کاربران اینترنتی، از گوشی های تلفن همراه برای انجام کارهای خود استفاده میکنند. این افراد استفاده از اپلیکیشن های موبایلی را به دیگر روش های وبگردی ترجیح میدهند.
شاید شما هم پس از مطلع شدن از این موضوع، به فکر نصب گوگل اسکولار برای گوشی اندروید یا آی او اس خود باشید. اما این وسط یک مشکل کوچک وجود دارد. متاسفانه هیچ اپلیکیشن رسمی از گوگل اسکولار وجود ندارد که بتوان آن را بر روی گوشی های موبایل نصب کرد. اما این به معنای بیتفاوتی گوگل نسبت به کاربران موبایلی نیست. چون گوگل نحوه استفاده از این وب سایت را به قدری آسان کرده که نیازی به نصب اپلیکیشن گوگل اسکولار نیست. پس کافیست مرورگر را باز کنید و آدرس سایت گوگل اسکولار را وارد کنید و یا به راحتی در گوگل واژه ” گوگل اسکولار” را سرچ کنید. روی وب سایت کلیک و سپس از آن استفاده کنید.
سرچ مقالات علمی در Google Scholar با گوشی
ابتدا مرورگر گوشی همراه خود را باز کرده و به وب سایت گوگل اسکولار بروید. عبارت مد نظر خود را در کادر خالی موجود در صفحه وارد کرده و آن را سرچ کنید. با انتخاب یکی از نتایج جستجو، پیش نمایشی از آن برای شما ظاهر میشود. سپس بسته به تشخیص خود، گزینه های مربوط به ارجاعات، مقالات مرتبط یا دانلود را بزنید.
برای استفاده بهتر از گوگل اسکولار و دیگر سرویس های موجود این شرکت، بهتر است که یک اکانت داشته باشید. این اکانت به شما اجازه خواهد داد تا از امکانات بیشتری استفاده کنید. مثلا با داشتن اکانت گوگل و لاگین شدن در آن، میتوانید مقاله مورد علاقه خود را ستاره دار کنید. پس این مقاله به لیست کتابخانه شما اضافه خواهد شد تا بعدا آن را مطالعه کنید. حتی میتوان با کامپیوتر وارد اکانت خود شده و از مقاله ای که با گوشی ستاره دار کرده اید، استفاده کنید.
راهکار بعدی برای استفاده بهتر از گوگل اسکولار با گوشی، نصب افزونه آن بر روی مرورگرهای کروم و فایرفاکس است. این افزونه به دسترسی سریع شما به گوگل اسکالر کمک خواهد کرد. چون حتی اگر بر روی سایتی دیگر باشید، با یک کلیک به وب سایت گوگل اسکالر میرسید. اگر هنگام مطالعه یک مقاله گزینه Scholar را بزنید، سه نتیجه اول جستجو برای شما ظاهر میشود. برای مشاهده لیست تمامی نتایج، از گزینه «full Screen» استفاده کنید. این دو مورد تنها نمونه ای از کارایی افزونه گوگل اسکولار هستند. پس نیازی به نصب اپلیکیشن گوگل اسکولار برای اندروید نیست و افزونه این سرویس میتواند جایگزین مناسبی برای آن باشد.
نحوه جستجو مقالات در گوگل اسکولار
امکان جستجو مقالات علمی با هر نوع موضوعی در گوگل اسکولار وجود دارد. اما دقت سرچ این سایت برای عبارات فارسی به اندازه مقالات انگلیسی نیست. چون گوگول اسکولار در اصل برای مقالات انگلیسی طراحی شده است. پس اگر موضوع درخواستی خود را با عنوان فارسی سرچ کنید، نتیجه مطلوبی نخواهید گرفت. پس بهتر است که عبارت مد نظر خود را به انگلیسی تبدیل کرده و سپس آن را در گوگل اسکالر سرچ کنید. برای انجام چنین ترجمه ای، از ابزار گوگل ترنسلیت (Google Translate) کمک بگیرید.
راهکار بعدی، استفاده از دیتابیس های داخلی است. چون ممکن است انگلیسی شما به اندازه کافی قوی نباشد که بتوانید از مقالات خارجی استفاده کنید. پس به جای سرچ کردن یک عبارت فارسی در گوگل اسکولار، آن را در وب سایت های داخلی همچون ایران پیپر (iranpaper) یا civilica جستجو کنید. چون این سایت ها برای جستجوی مقالات علمی به زبان فارسی طراحی شده اند.
مزایا و محدودیت های استفاده از گوگل اسکولار
مهمترین مزیت گوگل اسکولار، داشتن یک پایگاه اطلاعاتی جامع با بیش از 400 میلیون مقاله ایندکس شده است. یعنی حتی اگر شما چندین کلمه را به صورت اتفاقی در گوگل اسکالر سرچ کنید، ده ها و یا صدها مقاله علمی برای شما نمایش مییابد. پس به راحتی میتوانید مقاله مورد نظر خود را از سایت های علمی معتبر دانلود کرده و پروژه تحقیقاتی خود را پیش ببرید. این ویژگی، گوگل اسکولار را به جامع ترین موتور جستجوگر برای مقالات علمی تبدیل کرده است. چون مقالات ایندکس شده Microsoft Academic به عنوان یکی از رقبای اصلی گوگل اسکولار، خیلی کمتر از این تعداد است.
البته گوگل اسکالر هم یک سری ایراداتی دارد. مثلا اگر در زمینه مورد نظر شما یک سری منابع چند رسانه ای موجود باشد، گوگل اسکالر آنها را نمایش نمیدهد. چون تمرکز این موتور جستجوگر علمی، صرفا بر روی مقالات منتشر شده در کنفرانس ها، مجلات علمی، ثبت اختراع و نتایج روندهای قضایی است. پس نمیتوان انتظار این را داشت که گوگل اسکالر تمامی منابع مرتبط با موضوع درخواستی ما را نمایش دهد.
ایراد بعدی گوگل اسکولار، مربوط به دسته بندی نشدن اطلاعات نمایش یافته است. چون این شرکت همیشه سعی دارد تا دامنه مقالات ایندکس شده خود را گسترش داده و آن را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار دهد. این شیوه کاری با برنامه ای که برخی دیتابیس های آکادمیک همچون Web of Science و Science دارند، متفاوت است. چون کیفیت دیتای این مراکز به مراتب بیشتر از مقالاتی است که گوگل اسکولار در اختیار کاربران خود قرار می دهد.
کلام آخر
در این مطلب با گوگل اسکالر و جایگاه آن در پیشرفت پروژه های تحقیقاتی آشنا شدیم. متوجه شدیم که یافتن یک مقاله علمی با گوگل اسکولار به مراتب بهتر از جستجو در بین اطلاعات چند رسانه ای گوگل است. در گام بعدی سعی داشتیم تا نصب گوگل اسکولار بر روی اندروید را یاد بگیریم. چون اکثر فعالان فضای مجازی از گوشی برای وصل شدن به شبکه استفاده میکنند. اما گوگل اسکالر هیچ اپلیکیشن رسمی ندارد و باید از افزونه آن استفاده کرد. در نهایت، کیفیت اطلاعات گوگل اسکالر و وسعت پایگاه داده آن را با سایر رقبای این شرکت مقایسه کردیم. این کار به ما کمک کرد تا نقاط ضعف و قوت این سرویس خدماتی را بشناسیم. اگر در ارتباط با موضوع این مطلب سوالی داشتید، لطفا آن را با ما در میان بگذارید.
پیشنهاد ویژه: بسته آموزشی گنجینه طلایی (20 ساعت فیلم آموزشی از انتخاب موضوع تا دفاع پایان نامه) کلیک کنید
دیدگاهتان را بنویسید