رازهایی برای شروع کنفرانس فوق العاده
درصد زیادی از موفقیت شما در شروع کنفرانس به عملکرد شما قبل از ارائه باز می گردد. این که چطور و چه قدر تمرین و چه برنامه ریزی برای شروع کنفرانس داشته اید. اما مطالبی که در این مقاله بیان شده می تواند به شما کمک کند که شروع کنفرانس خوبی داشته باشید. اما قبل از آن بهتر است به این دو سوال پاسخ دهیم :
چرا شروع کنفرانس سخت است؟
خب، مهمترین دلیل ترس از صحبت کردن در مقابل جمع است که در شروع کنفرانس به اوج خود می رسد و سپس پایین می آید. از این که همه به شما نگاه می کنند، از این که تپق بزنیم و ضایع شویم و …
راهکار هایی برای این کار در دوره رایگان ارائه موفق آورده شده که با عضویت می توانید همراه با چند فایل دیگر آن را دانلود کنید.
و اما چرا داشتن شروع خوب خیلی مهم هست؟
خوشبختانه و یا متاسفانه مغز ما دوست دارد برای حفظ بقای بدن کمترین میزان انرژی را مصرف کند. به همین خاطر وقتی که فردی قرار است سخنرانی کند مغز شما در کمتر از 30 ثانیه راجع به آن فرد تصمیم گیری می کند که آیا ارزش این را دارد که به صحبت های آن فرد گوش دهم یا نه.
و اما نکته جالب اینجاست که این تصمیم گیری سریع بر اساس محتوای کلام فرد نیست بلکه مغز از موارد دیگری تاثیر می پذیرد. در همان ثانیه های اول مغز پاسخ پرسش های زیر را پیدا می کند و تصمیم نهایی را اتخاذ می کند.
- آیا حالت فیزکی سخنران حاکی از اعتماد به نفس و تسلط بر موضوع هست یا برعکس؟
- پوشش سخنران مناسب است؟
- حالت چهره او چگونه هست؟ عصبی و یا با یک لبخند؟
- چطور وارد صحنه سخنرانی شد؟ با اقتدار؟ (البته نباید حس غرور القا کند)
- آیا صدای او می لرزد و بریده بریده صحبت می کند؟
همان طور که در سوال های بالا مشاهده کردید در چند ثانیه اول فقط ظاهر فرد بررسی می شود و محتوای کلام اهمیت چندانی ندارد.(البته در این مرحله)
به طور خلاصه در ابتدا سخنران مهمتر از سخنرانی هست. خب، پس موارد بالا را با تمرین حل کنید که مراحل تمرین صحیح نیز در محصول آموزش جامع دفاع پایان نامه آورده شده است.
سوال بسیاری از افراد این هست که دقیقا در ابتدا چه باید بگوییم؟
پاسخ این هست که بستگی به شرایط متفاوتی دارد. اینکه مخاطبان شما چه کسانی هستند؛ کودک یا میان سال.
و یا این که موضوع بحث شما چه هست و …
به طور کلی می توانید از مطالب زیر استفاده کنید:
- کاملا ساده
در این روش با گفتن یاد و نام خدا و سلام کنفرانس خود را شروع می کنید. همچنین این روش برای افرادی که نخستین بار کنفرانس دارند مفید هست و از استرس اولیه آن ها می کاهد.
مثلا: به نام خدا و با سلام ؛ خوشحالم که در خدمت شما هستم. موضوعی که قرار است در مورد آن صحبت کنیم درمورد…
و یا این طوری می گوییم که : به نام خدا و با کسب اجازه از (اساتید محترم – بزرگان مجلس – آقای فلانی و …) صحبت را در مورد …. شروع میکنم.
- داستان گویی
اهمیت ،جذابیت و قدرت داستان گویی بر کسی پوشیده نیست. خودتان هم به احتمال زیاد مجذوب سخرانی هایی شده اید که با یک داستان شروع شده اند. سعی کنید یک داستان مرتبط با بحث پیدا کنید.
این داستان می تواند یک تجربه شخصی شما و یا حتی در صورتی که قصد آموزش دارید ساختگی ولی آموزنده باشد.
یک سال پیش زمانی که می خواستم در کنفرانسی شرکت کنم خیلی استرس داشتم و اون شب تا صبح خوابم نبرد. مدام مطالب را در ذهنم مرور می کردم. قرار بود یکی از بزرگترین سرمایه داران برای اخذ قراردادی در جلسه حضور پیدا کند. در صورتی که این قرار داد حاصل نمی شد شرکت در آستانه ورشکستگی قرار می گرفت. چشم امید تمام اعضای شرکت به سخنرانی من بود که بتواند نظر فرد سرمایه دار را جلب کنم. سعی کردم که اعتماد به نفس خودم را حفظ کنم. با تشویق حضار پشت تریبون قرار گرفتم هنوز چند دقیقه از شروع صحبت هایم نگذشته بود که برق سالن قطع شد همه افراد شرکت نگران این بودند که نکند فرد سرمایه دار ناراضی باشد. زمان به سختی می گذشت ناگهان فکری به ذهنم رسید…
خب این یک داستان بود که فی البداهه به ذهنم رسید. احتمالا شما آن را خواندید و منتظر نتیجه آن بودید. شما می توانید داستان های جذاب تری نیز بیان کنید.
- اشعار
اکثر افراد از این روش بهره می گیرند. می توانید متناسب با شرایط یک بیت شعر بخوانید.
مثلا من به این بیت شعر علاقه مندم:
خدایا شروع سخن نام توست وجودم به هر لحظه آرام توست
اشعار فراوانی وجود دارد که شما می توانید آن را پیدا کنید. موارد دیگری نیز وجود دارد که می توانید از آن استفاده کنید که عبارت اند از آیه، حدیث، جمله زیبا و …
- سکوت
گاهی وقت ها می توان در ابتدا هنگامی که قرار شد شروع به صحبت کنیم چند ثانیه سکوت کنیم. با این کار حتی افرادی که در حال صحبت کردن هستند سکوت می کنند و همه منتظر این هستند که ببینند شما چه چیزی قرار است بگویید.
- پرسیدن سوال
مثلا : چند نفر در این جمع سابقه حضور در بورس دارند؟ با این کار ذهن مخاطب را به کار می گیرد.
- طرح مشکل
اگر بتوانید مهمترین مشکل مخاطب را شناسایی و در شروع کنفرانس بگویید برگ برنده با شماست چرا که به دقت به صحبت های شما گوش می دهد که پاسخ را بیابد.
مثلا: یکی از مهمترین مواردی که افراد در سخنرانی با آن مواجه هستند مسئله ترس از سخنرانی هست.
- دادن آمارهای تکان دهنده
مثلا: تحقیقات دانشگاه …. نشان داده است که از بین هر 1000 کودک متولد شده 3 نفر از آن ها استعدادی شبیه به انشتین دارند.(البته این یک مثال هست)
- از مشترکات صحبت کنید.
اگر در ابتدا چیزی بگویید که کاملا مغایر پیشفرض های مخاطب باشد به احتمال زیاد شما را نادیده می گیرند. حتی اگر قرار است چنین چیزی بگویید حداقل در ابتدا نگویید و اول از مشترکات صحبت کنید.
- موارد ممنوعه
بی جهت شکسته نفسی و عذرخواهی نکنید. برخی از افراد طبق عادت شروع به گفتن این موارد می کنند.
مثلا: با عرض پوزش از این که وقت شما را می گیرم و یا تا زمانی که استاد فلانی هستند من حقیر در مقابل ایشان حرفی برای گفتن ندارم.
با تمام این موارد نکته مهم که نباید از آن غافل شد این هست که باید بتوانید کل کنفرانس خود را در یک جمله بگویید. در واقع هدف سخنرانی خود را به طور شفاف بیان کنید.
متاسفانه این جمله در پایان برخی سخنرانی ها و کنفرانس ها بین حضار می چرخد که” ما که نفهمیدیم چی گفت.” و یا “خودش هم نمی دونست که دارد چی می گه.” این موارد زمانی به وجود می آید که سخنران نتوانسته یک هدف واضح برای خود در مرحله اول و در مرحله دوم برای مخاطبان تعریف کند.
امیدوارم که ازاین مقاله استفاده ببرید. موفق و شاد باشید.
پیشنهاد ویژه: آموزش جامع دفاع از پایان نامه و رساله کلیک کنید
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی مفید بود 🌼💛
ممنون اطلاعات ارزشمندی بود
عالی بود ممنون از شما .
تو زمینه ای که فعالیت میکنید جزو بهترین سایت ها هستید.
با سلام راستش این هفته دفاع داشتم و همین مسئله خیلی اذیتم میکرد که با خوندن مقاله شما بالاخره تونستم راهشو پیدا کنم . مرسی
سلام
موفق باشید